USA olarak ayarlamanın nedeni, Adsenseyi Türkiye ayarı ile kullanamazsınız. Yani türkiye olarak ayarladığınızda (para kazanmayı aç) gibi butonlar hiç aktif olmayacaktır. Eğer USA yaparsanız işte o zaman Adsense para kazanma butonu aktif olur ve adsense başvurusu yapabilirsiniz. Son zamanlarda Adsense alımı TR'e açıldı diyorlar ne kadar doğru bir bilgim yok.
"Adsense performans raporlarında ürünler kısmında içerik için adsense barındırılan kısmından bakılıyormuş sanırım oradada 281 görüntülenmeye 0.01 tl toplam kazanç görünüyor. Bu çok az değil mi sizce?"
Tabi ki az, bu kazancı etkileyen en büyük faktör zaten videonuzun kategorisi ve izlenmesidir. Gidipte yılda 1-2bin kez aranan bir kelimenin videosu çekilirse illa ki kazançları düşük olacaktır. Zamanında herkes araba kazaları,barbie videoları, funny videolarına yüklendiydi çünkü bu kategoriler tatmin edici şekilde kazandırıyordu.
Adsense youtube istatistikleri çoğunlukla hep 2-3 geriden gelir. Anlık olarak doğru yansıma bile yapmaz.
Örnek; Youtube'da bir videonuz 4-5 saat içerisinde örnek 1000 izlenme alsın, fakat hakkında bölümüne geldiğinizde daha o 1000 izlenme geçmemiş olur. Şahsen yeni açtığım kanalımda bile benim sayımlarım 270 izlenme ama hakkında bölümünde 250 görünüyor. 4-5 Saat içerisinde doğru olan izlenme sayısı geçerek güncellenecektir.
"Ayarları usa olarak değiştirsem aldığım parada bir nevi artış vs. olurmu ödeme sıkıntısı olur mu?"
Zaten youtube videolarınızdan dolar bazlı kazanmıyor musunuz ki?
Prank kategorisi benim gözümde en başarılı kategori. Eğer içerik üretebiliyorsanız ve görsel bakımından ilgi çekici yapabiliyorsanız o kanal olmuştur..
Türkçe kaynak videolarını nerden buluyorsunuz derken hocam? Biraz daha açıklar mısınız?
Hocam öncelikle mesajınız için çok teşekkür ederim. Kanaldaki ve adsensedeki bütün ayarlar türkiye olarak ayarlı. Ve reklamlar çıkıyor. Türkiyede reklam gösterilmesi olayı yanlış hatırlamıyorsam nisan veya mayıs ayından itibaren geçerli. Benim merak ettiğim acaba usa yapsam dolar bazlı olunca daha çok kazanabilir miyim diye sorayım dedim.
Prank en iyisi bence diyorsunuz bende öyle düşündüm fakat dediğim gibi 300 görüntülenmeye 1 kuruş bana çok az gibi geldi. Yani en azından 1000 görüntülenme 1 tl etmez mi genelde ben öyle biliyorum?
Onun dışında birde sormak istediğim bir şey var. Youtube partner olayı. Partner sistemine girdiğimizde daha fazla kazanıyormuşuz anladığım kadarıyla. Önerdiğiniz, türkiye şuıbesi olan ödemede sıkıntı çıkartmayan bir partner var mı?
Bu partnerlerin kanala olan desteği tam olarak ne oluyor? Yani ne için bizden kesinti alıyorlar sadece telif hakkı olayı mı?
--
Biliyorum çok soru sordum kusura bakmayın ama son olarak, forumda bu farkı iplerden youtube izlenme satan arkadaşlarla çalışmanın bir zararı olur mu? Yararlı olur mu dersiniz?