eski konularda türkiye yerine usa olarak ayarlayın demişler, hala durum öylemi sektörde biraz yeniyim.
Yeni bir kanalım var bir video yükledim adsense ve youtubeda kazanç görünmüyordu.
Adsense performans raporlarında ürünler kısmında içerik için adsense barındırılan kısmından bakılıyormuş sanırım oradada 281 görüntülenmeye 0.01 tl toplam kazanç görünüyor. Bu çok az değil mi sizce?
Adsense youtube istatistikleri 3-4 gün geriden geliyor bende bu normal mi?
Ayarları usa olarak değiştirsem aldığım parada bir nevi artış vs. olurmu ödeme sıkıntısı olur mu?
prank videoları çekiyorum sizce seçtiğim sektör iyi mi tutar mı?
şimdiden çok teşekkürler..
USA olarak ayarlamanın nedeni, Adsenseyi Türkiye ayarı ile kullanamazsınız. Yani türkiye olarak ayarladığınızda (para kazanmayı aç) gibi butonlar hiç aktif olmayacaktır. Eğer USA yaparsanız işte o zaman Adsense para kazanma butonu aktif olur ve adsense başvurusu yapabilirsiniz. Son zamanlarda Adsense alımı TR'e açıldı diyorlar ne kadar doğru bir bilgim yok.
"Adsense performans raporlarında ürünler kısmında içerik için adsense barındırılan kısmından bakılıyormuş sanırım oradada 281 görüntülenmeye 0.01 tl toplam kazanç görünüyor. Bu çok az değil mi sizce?"
Tabi ki az, bu kazancı etkileyen en büyük faktör zaten videonuzun kategorisi ve izlenmesidir. Gidipte yılda 1-2bin kez aranan bir kelimenin videosu çekilirse illa ki kazançları düşük olacaktır. Zamanında herkes araba kazaları,barbie videoları, funny videolarına yüklendiydi çünkü bu kategoriler tatmin edici şekilde kazandırıyordu.
Adsense youtube istatistikleri çoğunlukla hep 2-3 geriden gelir. Anlık olarak doğru yansıma bile yapmaz.
Örnek; Youtube'da bir videonuz 4-5 saat içerisinde örnek 1000 izlenme alsın, fakat hakkında bölümüne geldiğinizde daha o 1000 izlenme geçmemiş olur. Şahsen yeni açtığım kanalımda bile benim sayımlarım 270 izlenme ama hakkında bölümünde 250 görünüyor. 4-5 Saat içerisinde doğru olan izlenme sayısı geçerek güncellenecektir.
"Ayarları usa olarak değiştirsem aldığım parada bir nevi artış vs. olurmu ödeme sıkıntısı olur mu?"
Zaten youtube videolarınızdan dolar bazlı kazanmıyor musunuz ki?
Prank kategorisi benim gözümde en başarılı kategori. Eğer içerik üretebiliyorsanız ve görsel bakımından ilgi çekici yapabiliyorsanız o kanal olmuştur..
Türkçe Kaynak videoları nerden buluyorsunuz?
Türkçe kaynak videolarını nerden buluyorsunuz derken hocam? Biraz daha açıklar mısınız?