SnakeEyes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar cumartesi günü muhabbet kuşu aldım şuanda 38 günlük 2 adet 1 dişi 1 erkek aldım . İlk defa kuş besliyorum kuşu aldığımda kafesle birlikte aynada verdiler ayna şuanda kafese takılı ama bazı arkadaşlarım aynanın zararlı olduğunu bana alışmasını engelleyeceğini söylüyorlar böyle bir şey var mı arkadaşlar birde bana alışması için ne yapmam lazım ? Konu hakkında bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum teşekkürler şimdiden
kardeş konulara baktim her arkadaş doğru bilgide vermiş bilmeden yanlış yönlendirmelerde de bulunmuş .

öncelikle kuşun sana alışmasını istiyorsan her zaman tek kuş alacaksın yavru iken alacaksın yem yemeye 2 3 hafta başlamış olması gerek ve eilgileneceksin .
kuşumu konuşturmak istiyorum diyorsan tekrar yukarıda belirttim yaş aralıklarında ve erkek alacaksın cünkü erkek muhabbet kuşların taklıt ve cıkara bılecegı sesler daha fazladır dişilere göre.
muhabbet kuşunuzun hastalanmaması içinde kuşunuzu cereyanda bırakmayın takvıye olarak vitamin damlalar kullanabilisiniz
tırnak kesme gaga gesme konusuna gelırsekte tercübeniz yoksa kesme çalışmayın cünkü cok öemli bir konudur ölü tırnak dokusunun iç kısımları canlı tokudan olusur ve kılcar damarlarca zengınde aynı sekılde gaga da bu sekıldedır kılcar damara zedelemelerde kan kaybından dolayı ölümler gercekleşir siz bakmayın kuş satan sahıslara yok soyle yap yok boyle yap kendılerını veterıner hekımlerden daha bilgili daha becerili sanıyorlar bir veteriner hakım 5 yıl anası aglarcasına okuyor bılımını ama 10 20 yıl kus uretımı yapan sahsıyet gelıyor kendını uzman sanıyor ve bu durumlardan dolayı cok hastalar bıze gelıyor . onlar ıcın kus paradır ve helekı muhabet kusları ıcın dıyorum ucuz oldukları ıcınde atarlar cope .kısacası kardesım her hangı bir saglık problemlerınde sorunu veterıner hekıme danısman olması gerek .burdandan takıldın sorunlar olursa yardımcı olurum bende veterıner hekım son sınıf ogrencısıyım bu arada kuşunuz hayırlı olur iyi dostlular kurarsınız