Taban fiyat uygulamasının yapılması gerekiyordu çünkü kurslara 10 saat direksiyon dersi zorunluluğu getirildi ama bazı kurslar bunu veriyordu bazıları vermiyordu.
Zorunlu dersi verenler yüksek ücretler istiyordu vermeyenler de düşük ücretlere kurs satıyordu. Haliyle herkes düşük ücretli kurslara yöneliyordu ve zorunlu dersi verenlere adaletsizlik oluyordu. Bunun önüne geçmek için böyle yapıldı.
Daha önce insanlar direksiyon sınavından kalıyorlardı çünkü 1-2 saat direksiyon dersi alıyorlardı ve haliyle yeterli olmuyordu. Sonrasında yeterince ders verilmiyor diye yakınmalar vs vs. Bu taban fiyat geyiğiyle beraber artık herkes alması gereken eğitimi alacak. Direksiyon dersinden kimse geçemiyor gibi bir yalana da inanma , bende zorlaştırıldıktan sonra aldım geçtim , geçen sayısı eskisine göre az ama geçen geçiyor. İyice öğrenmen gerekiyor , stop ettirmemen gerekiyor parkedebilmen gerekiyor...
Bende 500 TL'lik kursa katıldım , sonrasında 300 TL'de direksiyon derslerine para verdim çünkü verdikleri eğitim yeterli gelmedi , hiç araba kullanmayana bile 2 saat ders veriyorlardı...
Yalnız taban fiyat sanki tavan fiyat gibi olmuş. 1000 TL dersin anlarım ama 1300 çok fazla.
Ehliyete de yazılacaksan yazıl , bu şartlar gün geçtikçe hafifleşmeyecek , her yıl daha çok zorlaşacak ve zam yiyecek. Hiç bir zaman zam konusunda geri adım atıldığını görmedim bu zamana kadar , bekleme boşuna.