Merhaba arkadaşlar, bugün ben işteyken evime bir mektup gelmiş bizimkiler açmış, içeriğini aşağıdaki resimde koydum.
"1. Askerlık cagınıza girmenize ragmen son yoklamanızı yaptırmamanız nedenıyle yoklama kacagı durumuna dusmus bulunmaktasınız.
2. Askeri ceza kanununun 63uncu maddesi geregınce son yoklamasını uc ay ıcerısınde yaptırmayanlar agır hapıscezası ıle cezalandırılmaktadır. Bu ceza ,para cezasına da cevrılmemektedir. Bu şekilde mahkum edilenler seçme ve seçilme haklarını kaybetmekte ve kamu hızmetlerınden de yasaklanmaktadırlar. "
vs vs.
Aöf 3. sınıf aynı zamanda Selçuk Üni. 2. sınıf öğrencisiyim nedne böyle bir kağıt geldi? Ne yapmam gerekiyor şimdi hem aöf öğrenci hemde örgün öğrenci belgemi e devlet'ten aldım yazdırtdım. Onları yarın götürüp vereceğim yeterli olur mu panik yaptırtdı bir miktar. Hapis cezası falan diyor.
Çözüldü:
Öncelikle tüm yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim, mesele halloldu nasıl hallolduğunu yazıyorum belki başına aynısı gelen arkadaşlar olacaktır.
Arkadaşlar e devletten alacağınız öğrenci belgesi ile gitmeniz tamamen yeterli, fakat memurlarda bir bilgisizlik var bu konuda, memura çıktının aşağısında ki karekodu gösterin ve birçok arkadaşım bu belge ile işlemini rahatlıkla gerçekleştirmiş diyin. Araştırsınlar amirlerine sorsunlar, yoksa hemen bu olmaz bize c2 lazım muhabbetine giriyorlar. Amirlerine danıştıklarında yeterli olduğunu göreceklerdir.
Ha gerek yok ben okula gider belge alırım diyorsanız o da olur öğrenci belgesi ve kimlik yeterli oluyor. Sisteme bilgileri girdiler güncellediler 2021 tecil tarihim netleşti tekrar.