Merhaba arkadaşlar, host firması dolaş dolaş Türkiye turuna çıkıyoruz sürekli. Her seferinde de verim sorunları yaşıyoruz.
Şimdi konu hakkında net bilgim olmadığı için sizlerin bilgilerine ihtiyacım var.
- Çift taraflı internet: Tam terimi nedir ben bilmiyorum ama sanırım adı bu, evlerde kullandığımız internet paketleri downloadda 50-100 mbpsleri verse bile sanırım uploadda 2mbps falan gibi bir limit var galiba. İşte uploadda sınır olmayan internet paketleri hangileridir, türk telekomun sitesinde hangi sayfadadır.
- Sadece çift taraflı internet almak yeterli mi kendi bünyemizde bir server barındırmak için.
- üzerlerinde opencart kurulu 3 adet satış sitemiz var, toplamda 13.000 bin civarı parça ekli ve 40.000'ine ulaşmasını bekliyoruz. Bu yüzden bize 32 GB ram, 4ghz 8 çekirdekli işlemci 250 GB SSD hardisk, olan cpanel ve litespeed lisansları ile birlikte bize bir server ortalama kaça mâl olur?
Sizlerin engin bilgilerine dayanarak bu işe heves edersek eğer bize kaç paraya patlayacağını bilmek istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.