2 adet muhabbet 2 adet sultan papağanı bakıyorum, en küçüğü 6 aylık en büyüğü 9 aylık.

Her akşam saat 22.00'da ikisininde kafeslerini örtüyorum, sabah namazın ardından 07.00 gibi sabit bir saatte açıyorum, önce pisliklerini temizliyorum, ardından gün içinde nöbetleşe olarak yarımşar saat olmak üzere 2 grubu farklı farklı saatlerde salıyorum. (Örn ; 12.30'da muhabbet kuşları, onlar girince 13.00'da sultan papağanları. Tabi bunu yaparken sineklikler ve kapılar kapalı olsun, çünkü bu tarz şeylere merak duyup tırmanabiliyorlar, özellikle yavruysa bunu kesinlikle yapıyorlar.

Daha sonra gün içinde sürekli oynayabilecekleri cisimler üretiyorum veya çayla bisküvi yiyorsam bisküvinin bir ucunu ağzımda tutuyorum ve elimin üstünden uzanıp ağzımın ucundaki bisküviden yiyor. Kuşlar ağızdan birşey yeme konusunda sıkıntı çekmez, özellikle dikkatini çekecek şeylerse hiç yorulmazsınız, biraz döküyorlar ve koparırken saçıyolar ama olsun.. Sonrasında ise kafeslerinin içerisinde yem gibi ürünleri sürekli ulaşabilecekleri yerde konumlandırıp tazeliyorum. Ek olarak sularına haftada 1 kez vitamin damlatıyorum ve iki suluk kullanıyorum birisi antibiyotik diğer vitamin. Malum kış geldi antibiyotik şart.

Bunlara ilave olarak gittigidiyor'da alışveriş yaptığım bir kuş mağazam var, 3.50TL'ye yumurtalı ballı simit var, kuşlar bunu çok seviyor ve sürekli istiyor, hatta yokluğunda ortalığı birbirine katıyorlar özellikle sultan papağanları. Gerçi bu yem türü sultan için daha uygun ama benim muhabbetler fasulye, makarna ne bulursa yiyor ve ciddi boyutte tüketiyor hatta mavi (erkek) olan göbek yaptı desem yeridir..

Tüm bunları hergün tekrarlıyorum, kafesi açtığımda dakikalarca elimde duruyorlar ve odalar arası gezinirken omzumdan ayrılmıyorlar, uçarkende beni gördüklerinde benim üzerime konuyorlar.

Tabiki pislik yapma, yediklerini dağıtma gibi olumsuz davranışları var ama verdikleri huzur onun yanında hiçbirşey..

Doğurganlık dönemine dair çok fazla bilgim yok ileride bu gibi tecrübelerim olduğunda seni o konuda da bilgilendiririm.