O zaman şöyle söyleyeyim, ipucu olsun. Cümlenin yanlış olması durumu da doğru, doğru olması durumu da doğru olmalıdır. Yani kurulacak cümle için, bu cümle yanlış denmesi durumunda da cümle doğru, doğru denmesi durumunda da cümle doğru olmalıdır.

tatar59 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam olarak üst taraflarda anlatmak istediğim buydu. Arkadaşın iddası cümleyi söylücem herkes doğru olduğunu kabul edicek. Ama ben cevabı ne olursa olsun etmicem. Sorunun cevabı basit böyle bir cümle yok. Gerçeklik görecelidir. Ben herkese göre doğru olan birşeye veya sana göre doğru olan bişeye inanmam e nolcak o zaman, nasıl inandırcaksın ispatlamaya girersen burdaki herkes sadece kendi bildiği doğruyu ispatlar o zaman herkesin cümlesi doğru olur veya yalan olur. Popüler konularda şu konuyu görmekten sıkıldım. Gerçekten boşa konuşuluyor. Tezini çürütüyorum işte sen bu cümlenin cevabını açıkladığında bende bir kılıf bulucam ve inanmıcam o zamanda kesinlikle doğru olan ve herkes tarafından bilinmeyen bir cümle olmamış olacak.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:45:03 -->-> Daha önceki mesaj 14:42:20 --

Paradoks, Türkçe karşılığı çatışkı demek yani iki durumda birinin seçilememesi durumu. Benim sorduğui farklı her iki durumunda da seçin olması ki bunu "doğru" olarak adlandırıyoruz.

bipixel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paradoks mu üretiyoruz acaba burada ?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:46:07 -->-> Daha önceki mesaj 14:45:03 --

Zaten bilmemiz gerekmiyor, cümleyi yorumlayacağız ve her şartta ve herkesçe doğru denecek. Zaten soru bu.

UtkuKockaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimsenin bilmedigi bu cumleyi bizde bilemeyiz.