BFK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

R10 forumunda ki kullanıcı haklarını koruma konusunda taktir ediyorum. Ancak mod lar ne kadar ugrassa da haliyle bir takım dolandiriciliklar oluyor çoğunuz şikayet var kisminda görebilirsiniz. Hal böyle olunca insan biraz büyük paralarla is yapacağı insan hakkında emin olamıyor çünkü bazen fazlasıyla trade puanı olanlar bile bu konuda sıkıntılı çıkabiliyor. Benim öğrenmek istediğim mesela is yapmak istediğimiz insan için konu açsak arkadaşla is yapan kişiler yorumlarını yazsa herkes te kişinin guvenirligini görse iyi olmaz mi. Forumda bu yasak mi bilmiyorum bunun için böyle bir konu açmadan önce yasak mi değil mi öğrenmek istedim. Yanlış anlaşılmasın amacım ticaret yapan kişiyi baltalamak değil aksine zaten işini iyi yapan biriyse rahatlıkla işimizi teslim edebilmek. Hepsi bu. Sonuçta para sokakta bulunmuyor insan parası bos yere gitsin istemez. Yorumlarinizi bekliyorum.

İyi forumlar
Aslında çok zor bir olay değil. Güvenliği sağlayacak kişi buna dikkat ettiği sürece problem çıkmıyor. Her zaman önerdiğimiz gibi bir kaç kontrol yöntemi mevcut.

- Kişinin adı soyadı ile uyuşan hesaplara ödeme yapın,
- Ürünü almadan ödeme göndermeyin,
- Kişinin profilini ve satışlarını, forum geçmişini iyi inceleyin,
- Gerekirse telefon ile uzun uzun konuşun.
- Çok büyük mebla olduğunda da zaten işi yüzyüze halletmek en doğrusu.

Zaten bu önlemler alındığında çok bir problem olmuyor, problem olan çoğu ticarette zaten ödemeyi yaparken insanın içine bir kuşku düşüyor, buna rağmen ödeme yapıldığında da sorunların çıkma olasılığı çok yüksek. O yüzden bir içiniz rahat değilse, ödeme yapmamanızda da fayda var.