deli gibi araştırıyorum hala bulamadım bi çözüm. Bir konuda okudum Üniversiteyi kazandığınızda kaydı yapıp dondurup askerden döndüğünüzde devam ediyormuşsunuz gibi bir şeyler yazmışlar.
üniversiteyi kazanırsan her türlü kayıt olabilirsin. istersen askere git senin yerine başkaları kaydını yapabilir.
ayrıca 29 yaşını geçmediyseniz, askerlik şubesi geçici izin belgesi gibi bir belge hazırlıyor yanılmıyorsam, bununla okula gidip kayıt yaptırıyorsunuz. 29 yaş üstünde tecil etmek için yüksek lisans ve üstünde okuyor olmanız gerekiyor.
ayrıca tecil hakkı olup yoklama yaptırmayanlar yoklama kaçağı olur. tecil hakkı olmayıp yoklama yaptırmayanlar bakaya denilen duruma düşüyor. bununda şuanda yakalandığınızda cezası 300 lira civarı. 1 yıl kaçak durumda olmanızda pek sakınca yok. devam eden yıllarda para cezası katlanarak artıyor. hapis olayı tamamen yalan. asker kaçağı olup hapse giren birini gören duyan var mı? bakaya olan adam bizzat 3 kere yakalandığını her seferinde 300 lira civarı para cezası kesildiğini söyledi bana. ardından geçen yılki bedelli ile askerlikten yırtmış.