Bak ırkçı/faşist kardeşim... Bak facebook'ta "ırkçıyız l@n nolcaq" yazan liseli kardeşim... Aptala anlatır gibi anlatıyorum:
Sınanmadığın bir acı hakkında konuşmak her zaman kolaydır. Bugün senin ülkenin doğusunda bile insanlar batıya göç ediyor, oradaki insanlara "gelmeyin, çarpışarak ölün" diyebiliyor musun? Suriye'de de 72 milletten ülkenin uçakları bomba yağdırıyor ve insanlar kaçıyor. Senin onlara kapılarını açman hem insanlık, hem Müslümanlık icabıdır.
Hükümetin Suriye politikasını eleştirelim. Bu göçe sebep olan etkenleri, engelleme vazifesi olup bunu yerine getirmeyenleri eleştirelim. Ama bugünkü göçün sebebi Suriyeliler, Suriye halkı değil! Onlar da 300 liralık dükkanı 750 liraya kiraya veren, çocuk ve kadınların el emeğini sömüren sözde Müslüman insanların ülkesi Türkiye'de yaşamaya çok hevesli değiller ki ölmeyi göze alarak dandik botlarla denize açılıyorlar.
Suriyeliler artık kabullenmemiz gereken bir gerçek. Buradalar ve uzun bir süre de gitmeyecekler. Bu durumu fırsata çevirmek gerek, tıpkı Almanya gibi. Aralarında nice doktorlar, mühendisler, nitelikli kafalar var. Al bunları değerlendir, Türkiye gelişsin.
En kısa zamanda trollük yapmayı bırakıp bir Suriyeli aileye yardım et. Masum yavruları, evine ekmek getiremeyen babanın sıkıntısını bi gör. Ciddiyim, bunu yap. Bakalım ondan sonra da böyle boşa sıkabilecek misin...
Burda kimse yardım edilmesin demiyor. Bu yükü neden sadece biz çekiyoruz. Gelen insanlar hep mühedis doktordu da biz mi almadık. Ülkede taciz, hırsızlık ve işsizlik almış başını gidiyor. Burs alıyorlar hastane imkanlarından faydalanıyorlar ve burda kalıcılar. Fakir olmalarına rağmen bir sürü bebek doğuruyorlar. Zaten rekor vergilere gerekenden fazla yardımı yapıyoruz. Milyar dolarlar harcanıyor ve bu ülkenin vatandaşına yapılmayan yardım onlara yapılıyor. Bu acınılası bir durum değilde nedir?