Akademisyenler gibi konuştun beee.
Cizre'de ne oluyormuş, pkk itleri geberiyor diye mi rahatsız oldun sen.
Bu kadar insafsız olmayın. Savaştan kaçıyorlar keyfinden gelse gelemezsin mi diyecektiniz. Vize mi var bizde. Bizim başımıza aynısı gelse bizi almayacaklardı emin olun. Yine de biz alırız, almak zorundayız. Klavyeden sallamak kolay. İki tane ördek öldü diye bir yerlerini yırtanların gıkı çıkmazken tutup bır bır konuşuyoruz.
Hakkımızda hayırlısı, devletine hiçbir şekilde sahip çıkmayan hep kaybetmeye mahkumdur.
Hükümet şunu yapar oooooo böyle olmalıydı,
bunu yapar ooooo böyle olmalıydı,
birşey daha yapar oooo böyle olmalıydı...
Savaş çıkartmak istemez, korkak olur
savaş açar, diktatör olur...
Devlet bir icraat yaptığında ilk baktığımız şey kendi menfaatimiz, hepimiz öyleyiz ama en basitinden kargo gönderirken bile ptt kullanmayız neden rahatlığımızın getirisi neredeyse oradan göndeririz kargoyu.
Aselsan cihaz üretir ooo millet uzaya çıkmış hala tank üretiyoruz derler,
Uzaya uydu göndeririz, odtü de eylem yaparlar.
Yenmiyor artık bu pilav arkadaş ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyorsunuz. 10 senedir battık batıyoruz naaraları atan DELİĞANLILARA soruyorum "DEVLETİN İÇİN NE YAPTIN..."
Suriyelilerin türkiyeye gelmesi konusu tartışılır bir konudur ama denetimsiz ve düzensiz bir şekilde alınması açık ve nettir.
Kaldıki bu insanlar teröristlerin olduğu bir bölgeden kaçıp geliyor, bu insanların içinde teröristi katili canlı bombası işidlisi vs. mutlaka var.
Bir ülkenin bu şekilde plansız projesiz yönetilemeyeceğini burada söylememin hiç mantığı yok, bunu biraz düşünerek komşu ülkelere bakarak görebilirsin.
Arap ülkelerine bakalım, yukarıdaki yorumlardan birinde arkadaş bir video eklemiş onu izlediyseniz çoğu arap ülkesinin bu konuda vurdum duymaz olduğunu görürsünüz. Suriyelileri ülkesine alan arap ülkeleride türkiyedeki gibi düzensiz davranmamıştır. Aslında olay burada o kadar basit ve açık ki bu konunun bu derece saçma mesajlarla dolduğunu görmek ülkenin eğitim konusunda yetersizliğinide gösterir.
Şimdi siz icraat demişsiniz, sizin bu düşünceyi savunmanızı sağlayan sebepte bu sanırım. Diğer partiler hiç bişey yapmıyordu bu adamlar yol köprü yapıyor. Hocam ülkende düzgün eğitim sistemi yoksa çocuğunun cahil bir şekilde yetişmesini istiyorsan, farklı düşüncelere sahip insanların baskı görmesi hapse atılması seni rahatsız etmiyorsa, mülteci olarak ülkene giriş yapan insanların senden daha çok hakka sahip olması bir problem değilse ve daha bunlar gibi diğer insani haklarının elinden alınması gibi şeyler önemli değilde yol köprü önemli ise o zaman gerçekten düşüncenizde ciddi sorunlar var demektir.
İnsanların doğruyu yanlışı ayırt edebilmesi için düşünmeye ve sorgulamaya ihtiyacı var ama maalesef ki bunun olmasını istemeyenler bir şekilde insanları uyutmayı başarıyor.