MeLaNKoLia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaslar,

Biraz kenarda birikmis para var. Antalyada 2+1 ev alasim var.
Para bos duracagina en azindan ev daha mantikli geliyor.

Ama tanidigim arkadas oldugum emlakcilardan tutun 40-50 yasinda amcalardan hepsi ayni seyi söyluyor.. ülke'de suan savas var ev felan alma paran nakit dursun. Ben sürekli Türkiye'de yasamadigim icin orayi tam bilmiyorum.

Sizce suan ev alinir mi yoksa nakit beklemek daha mi mantikli
Ben almamanızı tavsiye ederim. Zira kendinizi memleketimizde olsa artık buradan uzaklaştırmaya çalışın.Zira her geçen gün şartlar,olanaklar,koşullar zorlaşıyor. İstemeyerek de olsa ben size daha iyi olanaklar sunan bir ülkeye taşınmanızı tavsiye ederim. (Tabi tüm sülale Türkiye'deyken bu ne kadar mümkün olur diyecek olursanız ona bir şey diyemem)

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:59:55 -->-> Daha önceki mesaj 15:54:58 --

sarp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arsa çok daha mantıklı ama bir o kadar'da çetrefilli konu, anlamak lazım. En azından fiyat değerini koruyan semtlerden ev almak mantıklı, nakit'te kal diyenler için ; Gizli enflasyon ya'da mantıksız emtialarla hazırlanan gerçek dışı enflasyon oranlarına elinizdeki nakit tl ne kadar dayanır..? alım gücünüz her gün hızla düşüyor.

EK ; Adına savaş dersiniz terör dersiniz yada başka bir şey dersiniz ( ben başka birşey'i tercih ediyorum ) görünen o'ki boyut değiştirecek ve hoş olmayan şeylere gebe bir ortam var, bu tarz belirsiz ekonomide nakit'te kalmak cüzdanı boşaltır.
Ben ev almayı ticari açıdan çok mantıksız görüyorum.Diğer sebeplerle (yani bir evim olsun başımızı sokalım evde duvara çivi çakmak için bile düşünmeyelim) alanlara bir şey diyemem ama para değerini korusun diye ev almak pek mantıklı bir yatırım değil diye düşünüyorum.

Bu şekilde ev alacağına bir devlet projesinin üstünden,önünden geçebileceği konumlarda 50 metrekare arsa alsan daha fazla kâr edersin.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:08:25 -->-> Daha önceki mesaj 15:59:55 --

MeLaNKoLia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
100-120 bin tl arasi var suan bankadaki yatirim danismanlarinada bir gorusme ayarlicam
Hocam banka ve fonlar üzerinden kazanç sağlayabilmek bence mümkün değil.Ancak borsada kurnazlık ve manipülasyonlar oluşturabilecek veya ilk öğrenebilecek kişilerden olabilirseniz kazanabilirsiniz.Banka parayla gelene para kazandırmaz.

Zaten o paralar sayesinde yılda 2-3 milyar lira kazanıyorlar.Yapmanız gereken ufak ufak risk alıp serbest işlere atılmanız ve önünüze bir aracı koymamanız. Bir analiz yapın,bir araştırma yapın kendinizce.

Ne satılıyor,ne üretiliyor,ne ne kadar tüketiliyor,hangi üründe ne kadar kâr mevcut?

Sonra az bir bütçe belirleyin o işe yetecek düzeyde geriye kalan parayı da enflasyondan en az şekilde etkilenecek şekilde farklı bir birime dönüştürün ama gerçekçi olun riskleri göze alın,şu kadar zarar edebilirim bunları hesaba alarak ufaktan ticari hayata girmeye bakın derim ben.