Herkese merhaba arkadaşlar. Bu yazımda ortağım @redrock; ile yaptığımız projeyi tanıtacağım.
Sitemizin adı: Wallpaperplay.com
Sitemiz hergün yeni masaüstü ve mobil wallpaper (duvar kağıdı) paylaşımı üzerine oluşturulmuştur. Siteyi kurmamızdaki amaç
globall bir wallpaper sitesi olmak. Bunun için sitede hem Türkçe hemde İngilizce dil kullanılmıştır.
Herhangi bir hazır script'e dayanmadan, tasarımından back-end'ine kadar herşey tarafımızca yapılmıştır.
İlerleyen günlerde logomuzda tasarlanacaktır.
Görüşleriniz bizim için çok önemli, değerli yorumlarınızı bekliyoruz.
Elinize sağlık oldukça güzel bir tema olmuş. Öncelikle Bol kazançlar dilerim.
Bende ciddi şekilde wallpaper işi ile uğraşıyorum 2 aydır harıl harıl içerik giriyorum. 65 bin resim oldu. 11 bin kadarda etiket. günlük 5-6 k da ziyaret.
Günlerdir kafamı kurcalayan şey, etiketleri nasıl farklı dillerde yapacağım konusuydu. Title, description vs hepsini otomatik olarak istediğim dilde çekebiliyorum. Tek sorun etiketlerde.
Site ingilizce. Bir php vasıtasıyla komple siteyi (arka planda translate çalışarak) istediğim dile çevirebiliyorum. Ama search yaparken mecburen ingilizce olarak yapmak zorunda olunuyor.
Siz etiketleri hem ingilizce hem türkçe olarak mı giriyorsunuz? Yoksa translate api filan öyle birşey mi kullanıyorsunuz?
PHP olarak üst seviye bilgim yok. Böyle birşey mümkün olur mu bilmiyorum... Valla otomatik bir yolu varsa çok fazla duamı alırsınız
Şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin.
Edit Not: resmin altına stumbleupon ve reddit butonlarıda koymanızı öneririm. Büyük ziyaret potansiyeli bulunuyor...
Not 2: Anladığım kadarıyla wallpaper yüklediğinizde bir resmin bir çok boyunu otomatik oluşturuyorsunuz. Bu sunucunuzu hem yorar hem çok fazla alan tüketir. Bunun yerine timthumb gibi basit yazılımlar kullanırsanız bu dertten kurtulmuş olursunuz...