yazmaycaktım da yorumları okudukça boş geçemedim o kadar çok karşı çıkan var ama çözüm önerisi getiren olmamış.
bunu Irak savaşı ile Çanakkale ile karşılaştırmak çok şaçma bir düşünce,suriyede başka bir ülke ile yapılan bir savaş yok.tamamen iç savaş üzerine kururmuş.adamlara savaşsınlar diyorlar kime karşı savaşacaklar.
bu olaylar bizim ülkemizde de olsa şu olurdu bu olurdu sunu bilemeyiz.zamanında sağ sol çatışmalarından bile bu ülkeden irtica eden bir çok vatandaş olmuştur.
-Eğer suriyelilerden rahatsız oluyor ve bu ülkede istemiyorsanız bir sokak arasına çekip öldürebilirsiniz.ha siz doğrudan öldürmüşsünüz ha ölüme terk etmişsiniz bir farkı yoktur.o kan her durumda elinize bulaşacak.
-öyle işsizlik oluyormuş,ekonomi çok ağır darbe almış şeyleri filan da o kadar doğru değil .-en azından şimdi için-bundan 2 sene öncede bu ülkenin yönetimini beğenmiyordunuz,en büyük sorun işsizlik ve terör idi.bugün de aynı
adamlar kaç kişi gelirlerse gelsinler,bu ülkenin başında siz olsanız "ben almazdım"
diyen var mı.
-devletimizinin kapıları açmasının kesinlikle şart olduğunu düşünüyorum,
ama bu arada sistemsel hatalar, yanlış kararlar fazlasıyla oluyor.
eğer bu sistemsizlik çözülmezse ciddi bir azınlık krizi tarzı şey bizi bekleyebilir.bu sorun almanyada vs de de oldu zaten.olacakta
--en kötü bulduğum karar ise avrupadan geri kabul anlaşmasının imzalanması,bunu bizim devletimiz için kötü olmasından ziyade suriye için kötü olduğunu düşünüyorum.
avrupalı devletlere mülteciler gelmeye başladıkça hemen görüşmeler filan hızlanıyor,biraz o ülkelere yük bindirmek gerek.hatta devletin gizliden gizliye mültecileri öyle lastik botlar yerine daha gelişmiş sistemler ile aktarma çabasına girmeli.
Atatürkün dediği gibi yurtta sulh dünyada sulh.
dünyanın neresinde sulh bozulursa bozulsun bunun bize zararı kaçınılmaz.
*son olarak eklemek istediğim bir şey var.araplar bizi sevmez diyorlar.iki gün sonra aynısını bize yapmazlaar deniyor.bencede öyle olacak.ama bunun nedenlerini düşünün
-almayada olsun meksikada olsun 3-5 mülteci alıyorlar ama hepsini çiçekler ile ilahiler ile karşıladılar.ileride bizim ülkemizden dönenlerin(dönerler inşalalh) torunlarına anlattıkları hikayelerde sadece zor günlerinde onlara sığınma sağlayan bir devlet değil,
buralarda nasıl dilendirirdikleri,3 kuruşa en pis işleri yaptıkları,halkın kin ve nefret ile bakışı da olacak.İşte o çocukların aklında kalacak olan sadece bu olumsuz düşünceler olur.
--------------
bunları sadece bazı düşüncelerimi dökmek için yazdım.kimsenin kalbini kırmak yada ahlaki değerlerini eleştirmek için değil.
*bu mesajdan yapılan alıntılara cevap yazmayacağım
----