O işten bir cacık çıkmaz dostum. İş mahkeme sürecine girdiğinde kişi php kodlarda oynamalar yaparak ya da yukarıda bir arkadaşın dediği gibi obfuscate ederek kod yapısını değiştirebilir.
Yukarıdaki arkadaşın dediği bilirkişi durumu doğrudur. Fakat bilirkişi denildiğinde aklınıza hyper IT departman elemanı gelmesin. Aşağılamak için söylemiyorum ama bildiğiniz memur görünümlü, temel olarak bilgisayar bilen kişiler bunlar.
Yani konusunda profesyonel hizmet veren kişiler olarak düşünmeyin. Demek istediğim onlara güvenip bu tür bir işe girişilmez. (sözüm meclisten dışarı aralarında mutlaka iyi hizmet verenlerde vardır.)
Benim önerim birazdaha inovatif ve kodunuzu kopyalayanlar için şeytanca olacaktır
Örneğin ağır php ile bir sistem yapıyorsunuz. içerisine sadece sizin erişebileceğiniz komplike 2-3 tane güvenlik açığı yerleştirin.
Yani örneğin istediğiniz sayfalara link koyabileceğiniz, tek tuşla tüm DB silebileceğiniz veya değiştirebileceğiniz gibi şeylerden bahsediyorum.
Hatta öyle bir sistem kurabilrsiniz ki bir domaine site kurulduğu anda size mail filan gelebilir.
Çünkü çok ama çok az insan kurduğu bir sistemin içindeki 1500 satırlık function dosyasını kontrol ediyor.
Bu gibi durumlarda elinizde yapabilecek çok fazla koz olmuş oluyor.
1- Kodunuzu kopyalayan tüm sitelerden backlink alabilirsiniz.
2- Kodunuzu kopyalayan tüm sitelerin içeriğini silebilirsiniz
3- Kodunuzu kopyalayan siteleri tespit edebilir ve satın almaları için iletişime geçebilirsiniz.
---------------------------
2. yöntem olarak da perl biliyorsanız perl ile yazılım yapıp şifreleme yapmanızı öneririm.
Bir tane perl script ile yazılmış sitem var. Adamlar şifrelemiş. Freelancer.com da 1000 dolara o şifreyi çözecek adam bulamamıştım zamanında
Not: Php için ioncube'ye güvenmeyin. 5 dolara tüm ioncube şifrelerini çözüyorlar...