Eyvallah gelsinler ama nereye kadar? Zorda olana yardım ederiz tamamda bize verilecek 3 kuruş zam onlara veriliyor. Onlara üstüne ayrıcalıklar tanınıyor. Çogu askeri maaşın altındaki ücretide kabul ettiği icin iş imkanlarımızı çalıyorlar resmen.
Bitmezde hadi diyelim savaş bitti geri dönecekler mi dönmezler. Ben savastan kaçıp gelecem kendi halkına yapmadıklarını sana yapacak ayrıcalık tanıyacak döner miyim dönmem. Devletin acilen düzenleme getirmesi gerek. Koca ülkede 2. sınıf vatandaş durumuna biz düştük. Kabul etmeye çok meraklıysan kampları kurmaya devam edeceksin. Niye dışarı salıyorsun adamları. Hergün paçama bi çocuk yapışıyor abi n'olur diye. Bu çocuklar okumayı hakediyor. O kadar bunu şunu yaptık diyene kadar sokaklardan topla kamplara götür. Bedava yemek veriyorlar ihtiyaçlarını karşılıyorlar onlar beğenmiyip sokakta dilenmeye gidiyorlar. Saolsunlar onların sayesinde bize verilecek rızık onlara gidiyor. Bizim emektarlarımız hor görüldüğü için 3 kuruş zamı zor verdiler. Adam doğal gaz elektrik ödeyince 500-600 e yakın maaşı gidiyor. Onu geçtim üniversite bitirenler artık aç kalıyor. İnşaatlarda çalışmak istesek 300 e suriyeli çalıştırıyorlar. Kendi ülkemizde mülteci durumuna düştük