Neymaro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaka mikrofonu ve kamera alacaksın. Kamera mikrofon girişine sahip olmalı. Yaka ise uzaktan istiyorsan : 45 50 TL'ye bulabileceğin amatörlerden var. Başlangıç için yeterli olacaktır.

Kamera fiyatı ise Fujifilm 400 TL'den başlıyor. Yine başlangıç için yeterli olacaktır.

İyi çalışmalar
omercance adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaka mikrofonu için şöyle bir şey yapabilirsiniz; akıllı telefonların kulaklık girişine takılan yaka mikrofonları var böylelikle herhangi bir ses kayıt cihazına da gerek kalmadan direkt kayıt alabilirsiniz. İnternetten bu ürünlere bakabilirsiniz.

Kamera olarakta sosyal deney diyorsunuz bunun için uzaktan çekim yapacağınız için size optik zoom özelliği gelişmiş bir kamera lazım.
rahmican adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kamera olarak Nikon D5100 kullanıyorum fiyat/performans olarak memnunum.

Mikrofon içinse RODE VideoMic GO Mikrofon kullanıyorum.

Eğer bütçeni yazabilirsen ayrıntılı yardımcı olmak isterim.
Aytaç adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaka mikrofonu için öyle çin malı 40 50 liralık lardan almayın öncelikle şaka videoları çekecekseniz kablosuz bir cihaz lazım düzgün çalışır sorun yaratmayacak yaka mikrofonları 1.000 TL.den başlıyor
https://fotografium.com/kablosuz-yaka-mikrofonlari

Kamera için ise kullanabileceğinzi DSLR bir en uygun cihazlar 1.500 TL'den başlar. Önerim Canon veya Nikon'dan yanadır.

Satın alacağınız Handycam tarzı 300-500 liralık makinalar tam hd görüntü vermeyecek fokuslanma ve zoom yaparken bulanma olacaktır.

Yaka mikrofonu en az 2 tane satın almanız gerekiyor bazen toplu şakalar çekebilirsiniz ve kamera'da 2 tane olmalı farklı açılardan çekmek için.

Bu söylediğim fiyatlar en dip fiyatlardır.
Kamera için bir arkadaşımda kaliteli bir canon kamera varmış onu kullanacağız ayarladım onu.

Mikrofon içinde şöyle bir şey düşündüm, mikrofonlu kulaklıklardan taksam iphone ses kaydedicide kaydetsem montaj yaparken kameranın arkasındaki sesi kaldırıp iphonedaki ses kaydını ekleyerek çözerim bu işi diyorum.

Ses kayıt işinide denedim telefondan yapılan kayıtta konuşmalar net anlaşılabiliyor bu şekilde idare edilebilir mi?