N11 de ilan açmak bedava denildi gittik açtık. Allahtan fazla zaman emek harcamamışım. Bu iş için kira ödeyen, eleman çalıştıran, grafiker tutan insanlar var
İlanlar otomatik olarak yayından kalkıyor. Sen açıyorsun, 5 saat sonra baktın yayında yok. Toplu yeniden yayınlama var ama kapandığından index almıyor, sıralama çalışmıyor
Kaç defa aradım. Hep aynı ağız " Sayın felan feşmekan. Bu sorun bir çok satıcının bize ilettiği sorunlar. 2 Haftadır bu sorun devam ediyor. Üstlerimize ilettik, özür dileriz, lütfen bekleyin"
Ben satış yapmıyorum, yatırım yapmadım deneme amaçlı yaptım da, ya emek harcayanlar, eleman kira ödeyenler... Göz göre göre "Beklemeye mecbursun, istersen günde 15 satış kaybı yaşa, biz öyle büyük firmayız ki, 15 gündür bir sorunun kaynağını bulamadık"
Ben buldum deneye deneye..
telefon açtım, yine aynu şeyleri söylediler. kendilerine bir teklifte bulundum. "Benim hesaba puan yükleyin hatayı söyleyeyim. hatta yazılımcı arkadaşlardan hatanın kodlarını öğrendim. "
"Bizim jest sunmak veya mağduriyet çözümlemek gibi bir çalışmamız yok, zaten para almıyoruz ilanlardan" dediler
...
Yazın gittigidiyorda ilanlar görünmüyordu. Açıyordun ama yoktu ilanlar. Yüzlerce binlerce ilan yoktu. Adamın biri şikayet etmiş 3900TL ilan parası vermiş de ilanlar yayında olmamış aylarca. Ne ilan dükkan telafisi sundular, ne de satış kaybı. Elektirik su kira bağkur boşa işledi. Zaten o süreçten sonra kaybetti, zenginlere sınırsız büyük avantajlar sundular, fakirler firmalara kapıyı gösterdiler ama yine de düşüşü önleyemediler.
..
Şimdi soruyorum
Bu kadar yazılımcısınız, bu kadar webci, bu kadar esnafsınız..
Biz toplanıp kendi gücümüzü oluşturamıyor muyuz?
Yoksa biz layık mıyız?
Burası da yavaş yavaş sosyal medyadan sonra gücünü kaybediyor. Biz küçüldükçe birileri büyüyor ve e...k gibi bekleyeceksin diyor.
Eticaret için, hiç olmazsa R10 üyeleri olarak bir çözüm üretemezmiyiz?
Eskiden olsa sanalpos sorundu, yazılımcı sorundu, reklam sorundu
Şimdi herşey kolaylaştı
Bir devlet-muhasebe-hukuk zorlaştı