Verdiğim fikir temizlik üzerine ve cevap verdiniz cevap vereyim.
- Ben şahsen 3 yıldır işlek bir mahallede köşe başında dükkanım var temizlik ve gıda üzerine market bakkal ile karıştırmayın. Bu iş yerime gelen sabit kişiler devamlı kişiler devamlı olmaları hep artı kazandırıyor bana. 3 4 tane bir üründen alan hiç olmadı bunca yıla kadar mahalle oldugu için bitince gelir alırız diyor ve gidiyor. Kısacası temizlik ölmez bitmez sektör. Mallar adı sanı duyulmuş markalar olursa prill fairy finish kosla vernel omo ariel vsvs gibi ürünler ile günlük işlek bir yer ise min 550 600tl ciro ceker
ve kar marjı duruma göre %15 25 bazıları %50 ama ortalama 60 80 tl günlük kazandırır buda 1800-2000tl eder 1 kişi olsa idare eder. Sürüm olursa işte olur. Yorucu bir iş değil
AMA sizin dediğiniz fırın işi, fırın ruhsatı şart, fırıncı için kürekçi alacaksın nerden baksan min 2,5 3k maaş istiyorlar daha sonra kasaya 1 adam sonra içerde hamur için 2 adam 1 kişide ortada olacak. Oldumu sana 5,6 kişi maliyetin az olsa bile masrafın eşşek kadar artmış olacak bu sayede fırın sektörler arasında en zorlarından birisi. Adam ekmeğe gelir yanık der değiştirir kıymalı pide attırır 10dk dersin 30dk olur adam bir daha gelmez sana. O fırını temizlemek arkada hamur ayarlamak ooo unut fırın işini bilenler yapıyor zaten.
İşin içinde olmayınca şahsi düşünceleri kolaylıkla konuşturabiliyor insan..
Bu arada ben fırın açın orayı işletin demedim ki.
Sadece Ekmek Fırını tarzında bir yer açıp, büyük fırınlardan sabahları hazır ekmekleri satın alın demek istedim.
Yani öyle usta musta vırta cırta gerek yok.
Sadece unlu mamüllerini satıcak bu kadar. Siz sanırım dikkatli okumadınız yada ben kendimi anlatamadım