HOPE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şöyle bi değerlendirelim

Ev temizlik ürünlerine gelirsek temizlik ürünlerin tüketilmesi 1 haftayı buluyor. Ürünler uygun fiyatlı olursa ev hanımları felan 3-4 er tane alıp gidecektir ve buda demek oluyor ki onların tekrardan alışveriş yapmaları 1 ayı bulabilir. Tabi herkes bi anda gelip alışveriş yapıp gitmicek illaki her gün birileri gelicek fakat temizlik ürünleri kaliteli gerçekten işe yarayan ve bütçeye uygun olmalı. Yoksa piyasada binlerce temizlik ürünü var. Beyazlatıcı diye alıyorsunuz elbise pembeye dönüyor..

Çigköfteci olayına gelirsek, bakkaldan çok çigköfteci var. Cırkı çıktı geçin onu..

Tatlıcı olayına gelirsek, bizim burada var yıllardır tulumba, halka tatlı (namı diğer .. tatlısı) gerçekten yıllardır işliyor. Yazın birde yanında dondurma felan satıyor. Eğer içerde yerseniz tulumbanın yanına soguk vanilya dondurması koyuyor aboov..

Telefoncu olayı meşakkatli iş.. Hep bi sorun.. Başınız çok ağrır tecrübe yoksa hiç bulaşmayın.

Dediğiniz gibi yere şahsen benim düşüncem açılacak dükkan

Ekmek Fırınıdır.
Sabahları TAZE Çörek,Börek,Saçüstü,Haşhaşlı,Simit,Ekmek,Tost Ekmeği (Abi bizim burda tost ekmeği tanesi 35 kuruş abi gerçekten süper bi ekmek, 2 tane tost ekmeğinin 1 gramajları 1 somun ekmekle aynı fakat emin olun sabahları kişi başı min 4 tane tost ekmeği alacaktır. Sabahları çocuklarına felan pratik yiyecek olan tost yapan milyonlarca aile var..) bunları erkenden getirdiğinizde o yer tamamdır daha..
Zaten şu ekmek dışında getirdikleriniz öglene kalmadan %100 bitecektir. Eğer güzel ilgi çekici bir fırın yaparsanız o yoldan geçen işe gidenler bile hemen paket halinde bile alabilir.

Ama kesinlikle çeşiti bol tutmalısınız.

Sabah 5de dükkanı açmalısınız 5.30 a kalmadan ekmekleriniz gelmeli.
6'ya kadar raflara dizin. 6.30 da zaten müşteriler gelmeye başlayacaktır.

Yapabiliyorsanız birde içeriye içecek dolabı koyun gerçekten şahsen ben çok arıyorum
Simit alınca kuru kuruya giderek yenmiyor o ağızda çignenmiyor. Hemen dükkanın içerisinden meyve suyunu kişi alır gider..

He birde ekmek kesme makinesi alın tamamdır. Zaten dediğiniz gibi işlek bir yerdeyse ögleden sonra 4'e kadar hiç ekmek kalmaz siz dükkanı kapatırsınız. Ama eğer müşteri alıştırırsanız saat 6'a kadar taze ekmek sağlayabiliyorsanız tamamdır daha..
Müşterilerinizi kombine yaptıktan sonra bu iş tamamdır daha..

Bu işin birde ramazanı var..
Normalde bakkallar felan istek üzerine getiriyor. Listeye isminizi yazdırıyorsunuz kaç adet ve susamlı mı susamsız mı diye daha sonra ona göre sizin pidenizi ayırıyorlardı.
Siz bu olayı bu ekmek fırın olayınıza yaptığınız zaman tamamdır bu iş.

Dükkanın içerisine illaha bir fırın koyun demiyorum. Ki taş fırın artık koydurtmuyorlar. Eğer tuttuğunuz dükkanın üzerinde apartman varsa baca masrafı + apartmandakiler yok efendim patlama riski var olmaz vırtcırt diyecektir o yüzden taş fırın yaptırmayacaklardır. Devletin önerisi ile elektronik ve dogalgaz ile çalışan büyük raflı fırın alın diyecektir.

Şimdi siz kafanıza takmayın fırın alma olayını. Siz sadece hazır alıp satacaksınız.
Ha onuda geçtik eğer aile bireyleriniz saçüstü,haşhaşlı yada ne bileyim börek çörek yapabiliyorsa onlarıda koyun gitsin satılır illaki Tabi o tür satışlarda kural felan varmıdır bilemiyorum.

Çok konuştum..

Eğer düşünürseniz kesinlikle dikkat etmeniz gereken ve yapmanız gerekenler

1. Güleryüz
2. Güzel tasarımsal gösterişli iç,dış tasarım ve Ön Raf tasarımı
3. Ekmek kesme makinesi
4. İsteğe bağlı içecek dolabı (meyve suyu tarzında içecekler, toptancıdan alsanız yeter)

Bu yorumda okuduğunuz herşey hayal ürünüdür.

Şahsi düşüncem..

İyi günler..

Verdiğim fikir temizlik üzerine ve cevap verdiniz cevap vereyim.

- Ben şahsen 3 yıldır işlek bir mahallede köşe başında dükkanım var temizlik ve gıda üzerine market bakkal ile karıştırmayın. Bu iş yerime gelen sabit kişiler devamlı kişiler devamlı olmaları hep artı kazandırıyor bana. 3 4 tane bir üründen alan hiç olmadı bunca yıla kadar mahalle oldugu için bitince gelir alırız diyor ve gidiyor. Kısacası temizlik ölmez bitmez sektör. Mallar adı sanı duyulmuş markalar olursa prill fairy finish kosla vernel omo ariel vsvs gibi ürünler ile günlük işlek bir yer ise min 550 600tl ciro ceker
ve kar marjı duruma göre %15 25 bazıları %50 ama ortalama 60 80 tl günlük kazandırır buda 1800-2000tl eder 1 kişi olsa idare eder. Sürüm olursa işte olur. Yorucu bir iş değil

AMA sizin dediğiniz fırın işi, fırın ruhsatı şart, fırıncı için kürekçi alacaksın nerden baksan min 2,5 3k maaş istiyorlar daha sonra kasaya 1 adam sonra içerde hamur için 2 adam 1 kişide ortada olacak. Oldumu sana 5,6 kişi maliyetin az olsa bile masrafın eşşek kadar artmış olacak bu sayede fırın sektörler arasında en zorlarından birisi. Adam ekmeğe gelir yanık der değiştirir kıymalı pide attırır 10dk dersin 30dk olur adam bir daha gelmez sana. O fırını temizlemek arkada hamur ayarlamak ooo unut fırın işini bilenler yapıyor zaten.