Rayjon32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün öyleydi bugün böyle. Alırsanız işinize diyeceksiniz. Domain örneğin xxgazete xxgazetesi.net gibi bir domainse alma hakkına sahipler marka tescili halinde.

Örneğin gazetenin ismi R10 Gazetesi olsun.

********.tr yi r10 marka adı altında gazete/haberleşme diye tescil ettilerse eğer. ******** net gibi sitelerde hakları var.

r10gazetesi.com.tr yi r10 GAZETESİ adı altında haberleşme gazete diye tescil ettilerse r10gazetesi com net gibi sitelerde hakları var.

adamların sitesi ********.tr ise ve sizin siteniz r10gazetesi.net ise hak talep edemezler tam karşılığına gelen siteler hakkında hak talebinde bulundurulabiliyor.

r10gazetesi.net siteniz varsa ve durum belirttiğim gibiyse gönüllü yazarlardan alınan haberler paylaşılmaktadır gibisinden bir yazı ile yürütmek ya da google gibi sitelere yönlendirmek, whois bilgilerini değiştirmek yeterli.


Daha uzman bir arkadaş yazdıklarımın doğru olup olmadığını teyit edebilir. Bir arkadaşımın başına gelmişti ve bu durum sayesinde kurtulmuştu.

yıldızlı yerler R10 NOKTA KOMdur hocam düzenlemiş anlamadım.
Marka tescilde hiç çıkmıyor aynı dediğiniz gibi bence vergi levhası ile aldılar marka tescili nereden öğrenebilirim.

r 1 0 gazetesi.com.tr onlarda r10gazetesi.net bende. Marka tescil olduğuna nereden bakabilirim birde mesela hiç bir yayın yapmasam sadece google.com'a yönlendirsem bir sıkıntı çıkar mı ? Satın almazlar ise şikayetçi olsalar.