Hasidluu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatında com.tr alan adı almamış adamların derdi ODTÜ olmuş.

Beğenseniz de beğenmesenizde ODTÜ devretmezse sonsuza kadar .com.tr ODTÜ'nün olacak.

Yandaş bir vakfa devredilen her işin çorbaya döndüğü ülkede siber saldırı yapıldığında artık serverlara muska bağlar ezan dinletirsiniz.
Hasidluu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
.tr tahsisini ODTÜ yapmıştır.
Meclisten yasa çıksa dahi ODTÜ vermez. Çünkü böyle bir hak yok ve uluslar arası bir dava başlar. ODTÜ alan adı dağıtım yetkisini MECLİS'ten değil ICANN'dan alıyor.

Devlet ancak odtü'ye lağım faresi bir rektör atar ve o rektör direk bu lisansı btk'ya aktarır. Tek çözüm bu.
İşi siyasete çekmenin lüzumu yok. Web.archive.org'dan girin bakın, nic.tr 2000li yıllardan beri aynı tasarımı kullanıyor. Yahu yeni bir sürü teknoloji gelişti, web 2.0 geçti, material/responsive/user-friendly tasarımlara geçildi. URL'lerinde bile hala PHPSESSID ibaresi var. Mail/username/id yerine sistemin kendi atadığı saçma sapan bir kullanıcı adıyla login olmak ve bunu sürekli hatırlamak zorundasın. Yeri geliyor faks bile çekmen icap ediyor. Title'ın da ||| şeklinde apaçi karakterleri bulunan, memur zihniyetinin hakim olduğu, müşteri memnuniyetini kimsenin sallamadığı, yıllardır güncellenmeyen eski teknoloji amatör ve gülünç bir sistemi sırf ODTÜ işletiyor diye savunmak ve beğenmek zorunda mıyız? Ben değilim. Bunu dile getirince biz suçlu mu oluyoruz?
Bu arada nic.tr'ye şöyle bir title öneriyorum, daha profesyonel gözükecektir: ☆.¸¸.•´¯`•.¸¸.♡.¸¸.•*´¯`♥ nic.tr ♥´¯`*•.¸¸.♡.¸¸.•´¯`•.¸¸.☆
lol.