xfcoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
plesk, güvenlik açıklarını cpanel'e göre daha hızlı takip ederek gerekli önlemleri alıyor. Shell yiyen spam mail gönderimi yapan sunucuları incelediğinizde genelde cpanel veya directadmin kuruludur.

Dikkat edersen kullanım olarak demedim! Kullanım olarak cpanel gerçekten hem basit hem çok gelişmiş ama cpanel yazılımcıları aynı performansı güvenlik konusunda gösteremiyorlar.
Kullanım olarak bahsetmedim zaten. Spam ve shell olayı tüm sunucular için geçerli panelle bir alakası yok. DirectAdmin, cPanel ve plesk fark etmiyor hepde default conflar kullanıyor. Özellikle PHP güvenliğini hiç bir panel sağlamıyor. PHP fonksiyonlarının açık olması güvenliği etkiliyor. Ben bu güne kadar yüzlerce plesk kurdum hiç birinde güvenlik ile ilgili bir yapılandırma geldiği görmedim.

Dediğim gibi her panel güvenlik prosedürlerini uygulamıyor. Ek müdahale gerektiriyor. SPAM mail çıkışları genelde PHP nin mail() fonksiyonu ile bombardıman yapılıyor. Eğer mail fonksiyonunu kapatmaz, dosya sisteminde realtime bir koruma yoksa ve wordpress gibi bir site kullanıyorsanız kullandığınız eklenti açıkları ve tema açıklarından her türlü gönderim yaparlar.