Türkiye futbol liglerinde ikinci transfer ve tescil dönemi sona erdi. FIFAnın kuralları gereği 28 gün süren ara transfer dönemi 5 Ocak Salı günü başladı ve 1 Şubat Pazartesi günü kapandı. Transfer döneminde Spor Toto Süper Ligde toplam 88 futbolcu transfer edildi. Süper Lig ekipleri kadrolarını 45 yabancı oyuncu takviye ederken, 43 yerli futbolcuyu renklerine bağladı.
ES-ES TRANSFER ŞAMPİYONU
Ligde kötü günler yaşayan ve son sıralardan kurtulmak isteyen Eskişehirspor, kadrosuna 13 futbolcuyu dahil etti. Kırmızı-siyahlılar, bu takviyeler ile en çok transfer yapan ekip oldu. Eskişehirsporu 12 transfer ile Antalyaspor takip etti.
FENERBAHÇE TRANSFER DÖNEMİNİ SESSİZ GEÇİRDİ
Şampiyonluk adaylarından Fenerbahçede ise bu transfer döneminde sessizlik hakimdi. Yaz transfer döneminde Robin Van Persie, Nani gibi hamlelerle dikkatleri üzerine çeken sarı-lacivertliler, ara transfer döneminde kadroya kimseyi dahil etmedi.
BEŞİKTAŞTA KALECİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Ara transfer döneminde kaleci sorununu çözen Beşiktaş, Ukrayna takımlarından Dnipronun Ukraynalı kalecisi Denis Boykoyu kadrosuna kattı. Bu sezon mutlak şampiyonluk isteyen siyah-beyazlılar, ayrıca defansa Marcelo ve Alexis Delgado ile takviye yaptı.
GALATASARAY, DONK VE LINNESİ KADROSUNA KATTI
Yaz transfer döneminde Felipe Melonun İtalyanın Inter takımına gitmesiyle Galatasaray, Spor Toto Süper Ligin ilk yarısında o bölgede sorun yaşadı. Sarı-kırmızılılar, Kasımpaşanın Hollandalı futbolcusu Ryan Donku kadrosuna kattı. Yıllardır birçok sağ bek transfer eden Galatasaray, istediği verimi alamamıştı. Bu ara transfer döneminde yine sağ bek transferi yapan sarı-kırmızılılar, Norveçin Molde takımından Norveç Milli Takım oyuncusu da olan Martin Linnesi kadrosuna kattı. Forvet bölgesine takviye yapmak isteyen Galatasaray, finansal Fair-Play kriterlerinden dolayı bu transfer arayışından vazgeçti.
Takımların tüm transferleri için haberimizi okuyabilirsiniz ->
http://bit.ly/1nDAqRd