Arkadaşlar binanın terasına su izolasyonu yapılacak. İki yöntem var birisi kristalize izolasyon diğeri likit membran. Başka tekniklerde var ama onlara girmiyoruz.
Kristalize izolasyon betonun içerisine işleyerek kristaller üretiyor beton su geçirimsiz hale geliyor aynı zamanda uygulamanın üzerine ilerde oluşabilecek büyük çaplı çatlaklar için ise fileyle birlikte yarı esnek kristalize malzeme uygulanıyor.
Likit membran ise bitümlü malzeme yani ziftli. beton içerisine işlemez betona iyi yapışır. buda te kat uygulama değil önce bir kat sürüyorlar sonra file döşeyip filenin üstünü dolana kadar uygulamaya devam. Bunun bir avantajı malzemenin kendisi çok esnek. özellikle 1k likit membran olanları daha esnek. 2k olanlar ise daha kalın bir yüzey oluşturuyor. Altına 1k üstüne 2k uygulatmayı düşünüyorum. Üzerine zaten fayans olacak güneşten zarar görecek diye bir derdim de yok yani.
Kristalize izolasyon malzemesi anladığım kadarıyla çok kalite betonun kendisinide su geçirmez hale getirdiğinden ama fiyat olarak likit membran daha uyguna geliyor. Şimdi ne yapacağıma karar veremedim. Likitte kalıcı çözüm deniyor kristalizede aynı şekilde. Likiti bir şekilde delmeden hiç bir şey olmuyor bozulacak malzeme değil akmaz kokmaz.
malzemeler için burayı buldum:
http://www.akerkimya.com.tr/su-yalitim-malzemeleri
He bide normal membran var ama ısıtılarak yapıştırılıyor terasa don gibi sıkıntılarda ek yerleri ayrılıp su alabiliyormuş. o daha ucuz ama hoşlanmadım pek.
Şimdi sizce bu kristalize izolasyonu mu yoksa likit membran mı ?