Hocam zamanında bu tür sitelerle çok uğraştım. Eğer işleri rayına koyabilirsen(!) güzel kazanç sağlarsın, getirisi güzel olan bir alan. Ama gelelim işin eksi yönlerine

1) Piyasa film izleme sitesinden geçilmiyor. Güzel hit sağlıyor diye w arez tema indiren film-dizi izleme sitesi açıyor. İzleyiciler neden sizi tercih etsin?

2) Piyasada bir çok çöp site görebileceğiniz gibi bu işi gerçekten bilen insanlar da var, bunlarla boy ölçüşebilecek misiniz? Siz hazır temayla izleyicilerin beklentilerine ne kadar cevap verebileceksiniz?

3) Piyasada 10 yılı aşkın süredir hizmet veren siteler mevcut, aramalarda bunların önüne geçmenize bana göre imkan yok. Aramalarda kendinize yer edinebilmek için ya da sitenizi bir marka haline getirip doğrudan hiti artırmak için çok ciddi çalışmalar yaptırmanız gerekir. Bu yükün altından kalkabilecek maddi imkanlarınız mevcut mu? Tek teselliniz bu köklü sitelerin kapatılma ihtimali.

4) Kapatılma ihtimaline gelmişken, bu risk sizin içinde her daim devam ediyor olacak. Sitenize hem emek olarak hem de maddi olarak yatırımlar yapacaksınız. Bir sabah uyandığınızda tüm bunların yok olması kaçınılmaz sonunuz olacak. Bugün olmazsa yarın, ama bir gün kesin olacak bunu göze alıyor musunuz?

5) İşin hukuksal boyutuyla ilgili ne kadar bilgilisiniz? Artık siteye sadece ben yer sağlayıcıyım, içeriği kontrol etme zorunluluğum yok yazısı koymak yeterli olmuyor.

6) Siteye ciddi zaman ayırmanız gerekiyor. Kaldı ki ben verdiğim zamanın karşılığını alamadığımı düşünüyorum. Yemedim içmedim 1-2 ay film upload ettim, bir sabah uyandığımda neredeyse hepsinin silindiğini gördüm. Sizde bu sorunlarla karşılaşacaksınız. Bu durumda tekrar başa dönüp 2 ay daha aynı filmleri upload edecek şevkiniz olacak mı? Rakip siteniz çok olduğu için sürekli yüklediğiniz videolar şikayet ediliyor. Bu durumda ilerleme kaydetmek oldukça zorlaşıyor.

Ben sana kendime verdiğim tavsiyeyi vereyim. Aylık 5000 lira getiren bir w arez siten olacağına, aylık 1000 lira getiren legal bir siten olsun, kafan rahat olsun. Bu alana yapacağın emek ve maddi yatırımlarla, legal alanlarda da güzel yerlere gelinebilir. Risk almayı seviyorsanız bir şey diyemem ama ben gösterdiğim emeğin kalıcı olmasını isterim, bu nedenle bu alanlardan elimi çektim.