bu hastalığın çözümü yok ne yaparsan yap o şeyini almadan geçmiyor. Bana dönem dönem azıyor bazen hiç çıkmıyor doktorada gittim kaç defa neyden çıktığınıda bilmiyorlar. Tek çare gargara yapınca biraz uyuşuyor ama dediğim gibi o şeyini alacak illa
Dönem dönem bende de oluyor denemediğim hiç bir şey kalmadı, doktora gittim olmadı.
İsveç İksiri denilen bir ilaç var ondan 1-2 damla sürüyorum yarım ile bir saat arası uyuşturuyor. Rahat yemek yiyebiliyorum o şekilde. Tedaviye yardımcı oluyor mu orasını bilemem ama acıyı sıfıra düşürüyor.
kenacort diye bi krem var onu sürüyorsun iyi geliyor
Hocam kesin çözümü söylüyorum: oralmedic
Yukarda verdiğim şey çubuk şeklinde içinde mavi bir sıvı var ve anında aft olan kısmı yok ediyor(biraz yanma hissi verir işlem esnasında)
bir dondurucu krem vardı kenacort galiba arkadaşların dediği gibi.
Aft en büyük sebebi stresli yaşam ve nemsiz oda. Ağız kuruduğu için doğal olarak aft ortaya çikıyor. Odanızı petek suluğu alıp nemlendirme işlemini yapın yada ıslak bez
Bazen bendede çıkıyor.Mesajım bulunsunda gerekirse denerim bunu.
ben genelde ısırırsam ya da herhangi bi zedelenme falan olursa. örneğin çay içtin sıcak ve agzın yandı. orası ertesi gün aft oluyor. ısırdın ertesi gün aft oluyor. genelde stresten oluyor. bu gibi durumlarda eğer yaradan dolayı olursa o yarayı nasıl afta dönmeden iyileştiririm gibi bir düşünce içerisindeyim. valla denemediğim şey kalmadı.
sarımsak her derde deva dediler. düşünün normal bir agızla bile yapamazsınız bunu. soydum sarımsagı agzımda çignedim. orası öyle bir yanıyor ki bunu anlatamam. gözümden resmen yaş geliyor. bir kaç saat rahatlıyorum. iyileşme sürecide kısalıyor. ama yinede kesin çözüm değil.
gargarayı denedim. sadece kısa süre rahatlama veriyor.
söylediğiniz kremide denedim. üzerini kapatıyor. iyileşmeye katkısı var mı yok mu tartışır. yara genelde açık kalırsa daha hızlı iyileşir derler. ama bilemiyorum. en azından üzeri kapandıgı için acı olmuyor. ama yine kesin çözüm değil. ve iğrenç bir krem her yere bulaşıyor. yoksa kullanırım.
@lazzi söylediğiniz ilaç çok pahalı. ve bir aft için kullanılıyor. benim ağzımda şuan kaç tane var sayamıyorum. 6-7 tane en az var. ve o ilaç çok pahalı 20 lira falan diye biliyorum. bazen her hafta çıkıyor. onu kullansam iflas ederim. yarayı tamamen geçirdiği doğrudur ama yeniden oluşmasını önlemiyor.
bunların dışında kendi deneyimlerim neler
sarımsak, soğan gibi doğal antibiyotikleri denedim. rahatlattı. tedavi sürecini kısalttı. ama kesin çözüm olmadı. buram buram kokusu da cabası.
sarı kantron otunun tazesini bulursanız yaraya basıyorsunuz. anlık acıdan sonra bir rahatlık veriyor. tedavi süresini kısaltıyor. tiksinmezseniz direk yağını da sürebilirsiniz. ben yağ işini denemedim. ama denenebilir.
tuzla gargara yaptım. acıdan başka faydası yok. mikrobu öldürür mü bilmem ama mikrop zaten içerdedir yani.
bide canice bir yöntemim daha var ama anlatsam mı bilemedim. aft olan bölgeyi emiyorum. kan gelene kadar. sonra rahatlıyor. daha çabuk iyileşiyor. o beyazlık gidene kadar emiyorum.
şimdilik yaptığım denediğim herşey bunlar. tedaviyi kısaltabiliyorum. ama bu lanet şeyin çıkmasını önleyemiyorum. başka deneyimleri olan varsa bekliyorum