Softurk_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar, bir haber sitemde çoğunlukla kopya içerik kullandım. Yaklaşık 2000 içerik. Aslında hepsine kopya içerik demekte doğru olmaz çünkü bir çok haberin başlık ve spot kısımları özgün hatta yazı içinde değiştirdiğim yerlerde mevcut. Ama forumdan DMOZ editörü bir arkadaşımız, sitemde yaptığı inceleme sonucu kopya içerik kullandığımı tespit etti. DMOZ kaydım yok ama olsun istiyorum ve içerikleri de özgün hale getirmek istiyorum.

Bana tavsiyeniz ne olur? Kopya içerikleri kaldırmam mı düzenlemem mi mantıklı olur?

Tecrübeli arkadaşlarımın tavsiyelerini bekliyorum.
Hocam DMOZ'a girebilmek istiyorsanız bütün haberleri bizzat kendiniz yazmalı veya ücretini verip birilerine yazdırmalısınız. Bu ilk kısmı. İkinci kısım ise web dünyasına yararlılık. Yani sitenizde belli konularda danışman niteliğinde içerik sunmanız. Sağlık olur, teknoloji olur, SEO olur, artık siteniz hangilerine uygunsa. Bu içerikler de özgün olmalı.
Uzun süre News kayıt işi yaptım ve belki on binlerce haber girdim; bugüne dek spot ve belli kısımları manuel yada spin yaparak değiştiren hiçbir sitenin doğru dürüst yükselebildiğini göremedim. Haddim değil size bunu demek ama tavsiyem şu yönde, illa başka kaynaklardan haber alıp bir kısmını özgünleştirip yayınlayacaksanız biraz bekleyin. Önce siteye özgün haber girerek değerini yükseltin. Google News'te popüler haberler sekmesine girebilecek seviyeye ulaşsın. Bakın çarşamba gazetesine, tamamen spam haber giriyor ama hep en popüler sekmesine girmeyi başarıyor. Biraz kurnaz ve biraz da doğru zamanlama ile hem DMOZ kaydınızı alabilirsiniz, hem News gelirinizi arttırabilirsiniz. Ama DMOZ'a kayıt olduktan sonra kopya içerik nedeniyle çıkarılırsanız bilemem.