yakupqqq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaklaşık 1,5 yıldır sıkıntılı bir durumum var.

bir gece yine pc ile oynarken şiddetli baş ağrısı çektim. pc yi kapatıp yattım. sabah kalkmamla yatağa geri düşmem bir oldu. çok şiddetli (normal baş ağrısı değil) bir baş ağrısı ve baş dönmesi. hemen nörölojiye gittim. ilaçlı emar çektiler. sinüzit olmuşum. ilaç verdiler 1 hafta içinde baş ağrısı tamamen bitti.

ama baş dönmesi, daha doğrusu denge kaybı yaşıyorum. deprem olduğunda insan nasıl ayakta duramazsa tamda ben bazen öyle durumda oluyor. ayakta durmakta güçlük çekiyorum.

istanbulda, üniv okuduğum şehirde, başka bi şehirde, 3-4 defa nörölojiye gittim. 1-2 defa daha ilaçlı emar çektiler. ama yok! bişey yok diyorlar.

en son iç hastalıklarına gittim, test felan derken b12 eksikliği dediler. ilaç verdiler fayda etmeyince hergün iğne oldum. sanki biraz rahatlama oldu gibi ama yine geçmedi. istanbuldaki dahiliyecide test yaptı bişey yok dedi.

boyunda bişey vardır diye boyun emarı çektirdim yok, kbb ye gittim bişey yok. benim derdim ne?

vertigo denen bi hastalık varmış. benim durumuna biraz uyuyor.

bu durumda olup çözüm, tedavi olan var mı?
Eğer ara ara olup , baş dönmesi bir anda geliyorsa vertigodur. Vertigo nedir , vertigo genelde 18 ile 24 arasında görülen kulağın içindeki denge kristallerinin yer değiştirmesiyle kaynaklanan bir hastalıktır . 2 haftalık tedavisi var. 14 tane iğne + ve hapı. Kullandıktan sonra bir şeyiniz kalmaz. İlaçlar çok rahat bulunabilir ama iç hastalıkları uzmanına gitmenizde fayda var. Gerek görürse nörolojiye giderek ( vertigo için ) gerekli uygulmalı hareketleri var. Onlarla da tedavi çözülebiliyor.