zee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Is tanimlarinda eskide front-end backend ayriminin sorununu yasardik. Simdi bir de buna sosyal aglarda profesyonel olma mevzusu eklendi. Facebook API, Google API, Linkedin API falan deniyor. Fakat tabi mevzu bunlarla da kalmayacaktir. SMS API, Santral API, Email Server API falan derken bir ton api ile is yapiliyor.

Bir de ilanin birinde "şıp" diye entegrasyon yapabilen falan demis. Herhalde insani delirtmek icin yaziliyor boyle seyler. Su anda calistigim yerde bir Asterix ve SMS api ile iletisim kanali kurmaya calisiyorum. Symfony, redis, mysql kullaniyoruz. Amazon RDS ve OAuth2 sistemimiz var. Twig, Bootstrap, jquery falan kullanmam gun icinde dinlenmek icin yaptigim sey.

Is degistirmek istiyorum ve su ilanlara bakiyorum, baktikca sinirim bozuluyor. Yoksa ben mi az biliyorum ? Sanirsin ki hepsinin analizleri hazir, hedefleri net, algoritmayi kurup yazmasi kalmis. Eminim her biri her asamada her halti degistirecekler. Gunlerce ugrastiginiz seyleri kullanmiycaz mantikli olmadi partnerimiz icin falan diyecekler. Dahasi cumartesisi, fazla mesaisi, aman deadline geliyoru bitmez. Fakat sen yazilimi yaparken senin is akisini sorgulaman oo sen her ise karisiyorsun olur. Sanki yazilimda her halti cozmusler de sana akil veriyorlar kafasinda bu is 5 saat surer derler, triplerini dinlersin.

Benim gordugum biraz birseyler bilen yazilimcinin ustundeki yuk bitmiyor. Surekli deadline isteniyor, surekli herseyin muazzam calismasi bekleniyor. Satis departmani olanlari satamadigindan degil, olmayanlari satamadigindan dertler yaniyor.

Boyle bir ortamda yazilimci olmak konusuna nasil bakiyorsunuz ?
Çok haklısın, işletmeler iyice robot aramaya başladılar. Birkaç kişinin yapabileceği işleri tek kişiden beklemek adet oldu. Ya da biz az biliyoruz bu da ihtimal