wanted adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yasal olarak sanırım kayıtlarda bu işlemin yapıldığı var yani bir dava halinde bana ulaşabilirler ki bu durumda bende avea'yı dava ederim boş yere beni bu işlerle uğraştırdığı için.

Fakat benim hattımı benim iznim ve rızam olmadan, tamamen kendi sistemsel açıklarından kaynaklanan sorun nedeniyle başka insan en az 5 gün kullanıyor ve numaramı değiştirme talebimden ücret isteyebiliyorlar. Çok mantıklı
Olayın iç yüzünü her ne kadar bilmesem de, geçmişte 8 yıl Avea ile çalışmış biri olarak hattın kopyalanması diye bir işlemin ancak sistem üzerinden sim kart değişikliği ile yapılmış olabileceğini düşünüyorum.

Yani birisi bayiye gidip sizin numaranız adına yedek simkart çıkartmış ve usulsüz işlem yapmış olabilir, böyle bir durumda da sizin şikayetiniz üzerine işlem yapan noktaya ulaşılır ve evraklar talep edilir. Evrak gelmez yada gelen evrakta sorun varsa işlem iptal edilir.

Bu konuda dolandırılan kişilerden şikayet gelse bile şikayet size ulaşmadan Avea müdahale ederek konuyu izah edecektir. Çünkü savcılık bu numara şu kişinin diye soruşturma açmaz, soruşturma kapsamında öncelikle operatörden bilgi alınır.

Numara değişikliği isteme ve diğer konularda kesinlikle haklısınız ancak 20 TL ücretten vazgeçeceklerini düşünmüyorum.