Türkmenler savaşmasın teslim olsun. Suriye topraklarının esas sahibi suriye rejimi sonuçta.
Bizim ülkemizde iç savaş çıksa (ki çıktı) kürtler bazı toprakları kontrol altına alsa (ki aldı), biz cumhuriyet rejimi olarak buna izin vermeyiz ve savaşarız (ki savaşıyoruz).
Türk soydaşlarımız da madem oranın yerlisi, oradaki devlete karşı gelmemeliler. Sonuçta suriyde yaşayan türkmenlerin sayısı belli orada bir devlet kuracak halleri yok. Orada kim devlet gücünde ise ona boyun eğmek zorundalar.
Türkiye'nin fiili olarak suriye iç savaşına sürüklenmesini doğru bulmuyorum.
Bizim ülkemiz ekonomiye teknolojiye eğitime kendini vermeli savaş coğrafyasında bir taraf olmamalı.
2 milyon suriyeliyi sonuçta ülkemize aldık bir kaç köylü türkmende buyursun gelsin orada savaşıpta ne yapmayı amaçlıyorlar anlamıyorum? Rusyayı bir kaç köy türkmen yenemez.
Akıl var mantık var arkadaşlar, ya bulunduğun topraklardak ülkeye teslim olacaksın ve orada yaşayacaksın yada kaçacaksın.
Şuan bizim ülkemizin doğusunda devlete karşı isyan eden kürt teröristler öldürülüyor. Oraları bir bir temizlenecek. Her ülke kendi toprağında egemenlik kurmak ister. O sebeple herkes yerini bilmeli diye düşünüyorum.
Objektif bir yorum oldu. Kimse kusura bakmasın milliyetçi olmam gözümü kör edemez.