Öncelikle 300tl'ye ofis tuttun diyelim 3 ayda bir bunun neredeyse 1 kira kadar stopajını ödersin. Kendi evimi yer göstereceğim dersen tapunun sana ait olması yada ev başkasının ise ev sahibiyle kira sözleşmesi yapmış olman ve bu kira sözleşmesinde ev sahibinin evi ticari amaçlı ofis,büro vb. için kullanmana izin vermiş olduğuna dair belge gerekiyor.
Kısacası kiran 300tl diyelim 300X12 + 300*4(stopaj) = Yıllık kira ve stopaj gideri 4800 (kira farklı olacağından stopaj+kira formülü olarak KİRA X 16'yı baz alabilirsin.
Ayrıca genelde 2 kira depozito ister dükkan sahipleri bunu da unutma.
Muhasebeci gideri minimum aylık 100 alırlar. Kısacası Yıllık Muhasebeci masrafı 1200tl.
Damga vergisi en son 26,25'di şuan ne durumda bilmiyorum. Aylık olarak mükellef olduğun için nefes alıp verme vergisidir. Eğer hala 26,25tl ise Yıllık Maliyeli 315tl.
Açılışta imza sirküleri muhasebeciye vekalet vb gibi noter masrafı en aşağıya 150tl civarı tutar.
Fatura bastırdın 25-30tl.
Zorunlu olarak sigortalı oluyorsun 2016 sgk primleri 435,63tl Yıllık maliyet 5227,56tl
Aylık elektirik, telefon ve internet masrafını eklemiyorum.
Ofis gibi bir işletme olduğunu düşünerek tabela ve ruhsat işlerini hiç karıştırmıyorum.
Son olarak gelir geçici vergi ve yıllık gelir vergisi gibi başka vergiler de var. Onları da eklemiyorum.
Sana yıllık minimum kesin maliyet eğer kira 300tl olursa 12.000 tl (elektrik,telefon,internet,kdv,gelir geçici vergi,yıllık gelir vergisi dahil değil)
Kısacası hiç bir iş yapmasan yıllık 13-14bin liraya ihtiyacın var. Asla aylık ve başlangıc mikarına göre hesap yapma yıllık hesapla.
Açılışta muhasebeci + noter komple 250tl en fazla.
Asıl gider mekan kirası + depozito + eşya vs.
Ayda en az 2 bin tl kar yapmıyorsan bulaşma.
Çok detaylı olmuş, şu muhasebecilere ne gerek var anlamıyorum, ben kendi faturalarımı tutup kendi vergimi ödeyebilirim yani başka ne yapıyorlar ki acaba.