Sosyal hayatı olmayan, insan içerisine girmemiş ve çervesi dar olan kişileri seçerler. Sonrasında kendi çaplarında oluşturdukları grup ile bir mekanda buluşurlar ve grup başkanı bu kişilere aşırı dozda umut aşılar.
Eğitim dedikleri çeşitli etkinlikler düzenlerler ve tıpkı bir ilk okul çocuğu gibi bir şeyi defterlerine defalarca yazarlar, anca anlarlar çünkü onlar seçilmiş kişiler.
Saf bir arkadaşım bu muabbete dahil olmuş, bende anlamıyor gibi yapıp bir kaç kere aralarına katıldım ve dinledim. Hiç bir şey bilmeyen ama herşeyi bildiğini sanan cahil topluluk ile karşılaştım.
Üstelik çocuk ücreti ödemek için kredi çekmiş. Yaklaşık 2 2.5 senedir gidiyor sanırım 35 dolar mı ne kazanmıştı.
İsterse 5000 bin dolar kazansın karşındakini salak yerine koyup onun sırtından para kazanmak yakışmaz.
Çıbanın başı bunların başında duran müdürlerimidir, başkanlarımıdır nedir, işte onlar. Uyanık olan kişiler onlar, onları gıdıklamak lazım.