Peki bana şunun cevabını verirmisin
bu konuda herşey açık açık belirtilmişken ve
5 Sayfa boyunca PM ALABİLİRMİYİM yazan arkadaşlara nasıl bir pm atılabilir ?
Site ismi sadece yüzyüze verilecek yazılırken , neden 30 a yakın pm yada yorum ile site ismi alabilirmiyim yazılır ?
Son olarak güzel kardeşim para kazanılıyor hemde çok güzel kazanılıyor. Bu ülkede aklı olan çok güzel para kazanıyor. Sizi tenzih ederek söylüyorum. Bu ülkede para kazanmak zor diyen ya cahildir yada korkaktır. Hepsini geç gir Proje - Ortaklık bölümüne her 3 mesajdan biri ;
200 bin TL var nasıl RİSKSİZ yatırım yaparım.
Elimde 50.000 TL var nasıl RİSKSİZ 2 ye katlarım.
herkes oturduğu yerden para kazanmak istiyor. Herkes bir adım geri gitmeden 10 adım ileri gitmek istiyor neden hiç düşündün mü ? Para kazanılmasının zor olan tek kısmı varsa oda aslanın ağzına elini sokacak cesaretin olmasıdır bir insanda.
Gel gelelim verdiğiniz öneriye. Çevrende illaki dek gelmiştir. Bir araba beğenirsin satıcı derki '' Boyasız-Değişensiz'' fakat gidersin gerçeği kaportacı söyler sana. Sonuç olarak benim bahsetmek istediğim şudur. Eğer ciddi alıcıysan projeye inanıyorsan gider yüzyüze konuşursun akta karada ortaya çıkar.
Sizin serzenişiniz şayet tekrar eden sorulara ya da belirtildiği halde site ismi soranlara olsaydı bu konuda hem fikirdik. Yalnız sizin serzenişiniz; soru sorarak satış baltalamak yönündeydi. Benim rahatsız olduğum konu, herhangi bir konuda satıcıya soru sorulmasının bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde tabu haline getirilmesi. Ve bu forumda bu, yıllardır yapılıyor ve yıllardır insanlar bu yüzden rahat bir şekilde soru soramayarak yanlış yatırımlar yapıp zarara uğruyorlar. Yani şahsi algılamayın.
Para kazanma konusuna çok dar bir perspektiften bakıyorsunuz. Buna geniş açıyla bakmanızı öneririm. Elbette dünyada belkide en kolay gelir elde edilebilen, neresinden tutarsanız parayı tuttuğunuz bir sektörde hizmet veriyor, çalışıyoruz. Yalnız o farkındalığa kolay erişilmiyor.
Kendimden örnek vermek gerekirse. Benim bu sektörde ticari olarak 13.yılım. Türkiyede döküman okuyup iki satır çalışan kod yazabilmeye çalışanların "akşama kadar oyun oynuyor" şeklinde yadırgandığı, "bundan bir halt olmaz" dendiği, yapılan işin değerinin olmadığı, yazılan programlara powerpoint sunumu muamelesi yapıldığı, yazılımın ve yazılımcının gamer statüsünde görüldüğü, ödeme yapılırken ellerin titrendiği, aylarca 300 500 liranın peşinde koşulduğu dönemlerden geliyorum. Çok maddi sıkıntılar yaşadım. Eve ekmek götüremediğim günler geçirdim. Sektöre olan inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Şükür ki değişen teknoloji ve toplumsal ilgi nedeniyle bugün bu sektöre olan algı Türkiyede değişti, pazar büyüdü ve mantar gibi çoğalan bilişim, reklam şirketleri akabinde internet, mobil reklam, reklamcı, yazılım ve yazılımcı kendini pazarlama problemi olmadan hakettiği değeri almaya başladı. Şimdi ben bugün 1 saatte binlerce dolar dahi kazansam o para benim için zor kazanılmıştır. Zira gelinen noktaya zor gelinmiştir. O binlerce doların içinde benim 13yılım vardır. Uykusuz geçen gecelerim, acılarım, perişanlıklarım vardır.
Ekmeği aslanın ağzından almak için elini sokmadan önce aslanın nerede olduğunu bilmen gerekir. Bu bilgilendirme ışığında yine dediğim gibi varsa parayı kolay kazanan buyursun sormadan satın alsın.
Bir adım geri gitmeden 10 adım ileri gitme konusuna gelince. Belirttiğin ve benim rahatsızlığımı dile getirdiğim konu bu olmamasına rağmen yine cevap vereyim.
İş hayatında kolay yoldan para kazanmak isteyen böyle insanlar hep vardılar hepte olacaktırlar. Bu kafadaki bir insan inan bana çok kolay kandırılabiliyor, önündeki data manüple edilebiliyor. Bu insanlara yönlendirilmesi, bilinçlendirilmesi gereken insanlar yerine duvara çarpması , bu düşüncelerinin cezasını çekmesi gereken insanlar gözüyle bakmak kötü niyetli insanlarında ekmeğine yağ sürecektir. Eminim bu sektörde olsun olmasın herkesin en az bir defa da konusu olmuştur bu konu. Çünkü dünyada hiç azımsanmayacak kadar oturduğu yerden milyonlar kazanan insan örneği var. Örneği var olduğu içinde insanların dönem dönem ilgi alanına girebiliyor.
Şimdi insanları bu düşüncelerinden dolayı yargılamak, hayallerine zincir vurmak kimsenin haddine değil, zira bu insanlar marsta su aramıyorlar. Sayısız örneği olan bir sektörde "ya tutarsa" nın peşindeler. O zaman bırakın diledikleri soruyu sorsunlarda hata yapmasınlar. Mesela konuda sorulan ve muhtemelende sizin o serzenişte bulunmanızı sağlayan sorular;
site için 2800 tl istiyorsunuz benim anlamadığım
"sipariş alınıp gönderilmeyen 70 yakın müşterisiyle birlikte vereceğim." dediniz ürün başı 200-300 tl bırakıyorsa 70*200 = 14.000 tl eder
siteyi sattığınız fiyatın tam 5 katı
Hayırlı satışlar öncelikle ama anlamadığım yerinden kalkmadan reklam vermeden kazanacaksınız diyorsunuz sonra zamanınızın olmadığı için sattığınızı söylüyorsunuz , konuda bahsettiğiniz satış modelinde çokta bir zamana ihtiyacınız yok aslında.Gerçek satış sebebiniz nedir ?
Aslında ikiside ne kadar güzel, akıl dolu tespitler barındıran sorular.
Neyse çok uzattım kusura bakmayın. Konu sahibide lütfen kusura bakmasın ve kişisel algılamasın. Diyeceklerim bu kadar. Umarım bu yaklaşımın nelere mal olabileceği konusunda ki endişelerimi az bile olsa anlatabilmişimdir.