umutcanyildirim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

wordpress tabanlı siteme eval hacking yapılmış, 2 gündür eval kodlu dosyaları temizlemeye çalışıyorum ftp'den, 25 30 adet dosya editledim-sildim. İşin içine daldıkça karşılaştığım hacking olayı daha ilginç bir hal almaya başladı işin içinden çıkamadım; örneğin sitemde siteadresi.com/page-57206 siteadresi.com/page-45900 gibi sayfalar oluşturulmuş, bu sayfaların içerikleri de p*rn*, live c*m, vi*gra vs gibi kelimelerden oluşuyor.

Ayrıca, sitede random zamanlı yönlendirme yapılmış. Örneğin google'da benim sitemin ilk sayfada çıktığı bir kelime arattığmda, sitemi tıkladığımda 2 sefer başka sitelere yönleniyor sayfa, 3. deneyişte sayfaya girilebiliyor, bazen bunu hiç yapmadığı da oluyor.

Şimdi, wordpress açıklarından anlayan ve kapatabilen, eval hackingi temizleyebilirim diyen, bu tür sayfaların nasıl oluşturulduğunu biliyorum çaresi bende diyen birisi varsa ücreti karşılığında çalışabiliriz, dediğim gibi kolay bir hacking olayına benzemiyor. Lütfen bu tür konularda tecrübeli arkadaşlar pm atsın.
Aynı sorunun bir benzerini bende yaşıyorum "Eval hacking" şeklinde bir şey görmedim.

Bence sunucu tabanlı değil, çünkü aynı sunucuda farklı WP siteler var onları kontrol ettiğimde onlarda sorun gözükmüyor