Hocam hevesini kırmak gibi olmasın ama:

Yıllık her ilanverenden 10-15 bin lira para alan bir yerden bahsediyoruz. Diğer kategorileri ve gelirlerini saymıyorum bile. Sizce sahibindenin ilan başı yayınlama maliyeti nedir? Taş çatlasa bu tutarın %0.1i. Belki yok bile. Peki sizce bu adam kalan parayla ne yapıyor? Tabii ki reklam ve pazarlama kampanyaları yürütüyor. Daha iyi olmak için en iyilerin toplandığı bir ordu istihdam ediyor. Devamlı markayı hep gözönünde tutuyor. Peki ilk kurulduğunda böyle miydi? Tabii ki hayır. Farkı neydi? İlk olmak. İşte anahtar kelime budur. Bütün büyük projelere bakın. Mynet, Sahibinden, Gittigidiyor, Yemeksepeti. Örnekler bol. Bunların ortak noktası ise her birinin alanında ilk olmasıydı. Yani eğer ben daha iyi ilan yayınlarım, daha güzel site hazırlarım diyorsanız bence hiç kendinizi yormayın. Ama benim bambaşka bir fikrim, bambaşka bir iş modelim var bunun örneği yok ve buna güveniyorum diyorsanız, maddiyat yönünden yatıracağınız para bu işin riskine değer diyebileceğiniz bir miktarsa girin derim.

Özetle sahibindeni sahibindenin iş modeliyle geçmek hayal gibi birşey. Ama farklı iş modellerinin her zaman şansı vardır.