Geçilmeyecek batmayacak şirket yoktur. Sadece çok zamana doğru planlamaya ihtiyaç vardır. 100 yıllık kebapçı var diye onun etrafına kebapçı açmamak gibi bir mantıksızlık olabilir mi? Sen ondan daha iyi kebap yaparsın, ona gidecek olan müşteri sana gelmeye başlar. Ha onun oturmuş bir müşterisi vardır, ne yaparsan yap onları kendi kebapçına getirtemezsin ama illaki bir gün 1 arkadaşı onu gel bugün buraya gidelim diye ikna edecektir.
Şu bu bitmez olmaz hayal kurma gibi sözlere çok kızıyorum. Yahu arkadaş bu dünya zaten hayal dünyası, hayali olmayan adam kusura bakmasın da benim için boş yaşıyordur. Zor ulaşılabilecek hayaller kurmanın kime zararı var? Arkadaş bir projeye başlar belki o projeden aldığı dersler onu gelecekteki yapacağı projeler hakkında ön bilgi sahibi yapar.
Ofisin videosunu atan arkadaşım(abim, kardeşim), öyle bir ofis kurmak için dünyanın zengini olmaya gerek yok, orada 250 bin-1 milyon tl arasında bir para ile yapılmış eşyalar bulunuyor. (büyük ihtimal ofis şehirden uzak ve ofis onların değil uzun süreli kiralamışlardır.) 1 milyon tl günümüzde öyle deli manyak bir para değil. Kaldı ki öyle bir ofisi sırf referans amaçlı ucuza yapacak bir ton tasarımcı mobilyacı bulunuyor Türkiye'de. Bir daire almaya kalkıyorsun 400-500 bin tl'den bahsediyorlar.
Bazı şeyleri büyütmemek gerekli. Sahibinden.com'a birisi birgün uyuz olur saldırabildiği kadar saldırır engellenemeyecek şekilde ortada sahibinden falan kalmaz.(imkansız şeyler değil DDOS saldırılarının kesin bir çözümü hala günümüzde tam olarak bulunmuyor) 1 aylık kapalı kalması demek o sitenin batış bayrağını çeker, toparlanması ise zaman alır.
Şu büyük site bu büyük site olayını geçin, insanlar artık en iyisi hangisiyse ona yöneliyor. Facebook akraba şu bu sitesiydi, arkadaşlık sitesiydi, şimdi ise eğlence sitesine doğru gidiyor. Bir çok da rakibi bulunuyor, adam korkusundan whatsapp'ı, instagramı satın aldı. Kimse bana başka şeyden dolayı aldı demesin.