Selam dostum bende aynı şekilde çalışıyorum. PM at sana birkaç taktik vereyim. en azından geri dönme seviyesini minimuma çekebilirsin. Benim %10 civarı iken 2 3 aydır %2 3 seviyesinde geri dönüyor.
Attım hocam.
İnternette bir kaç gündür araştırma yaparken şimdi aklıma geldi. Bu kapıda alma olayını özellikle medya organları müşteriye yanlış lanse ediyor. İnternetten satın alırken mutlaka kapıda inceler öyle alırsınız diye ipe sapa gelmez ve asılsız söylemlerde bulunuyor. Müşteri de sanıyor ki; ben siparişi veririm, ürün kargo ile kapıma gelir, kargo görevlisinin yanında ürünün kutusunu açar incelerim, beğenirsem alırım beğenmezsem almam geri gider. Nasıl olsa ücretini ben ödemiyorum.
Halbu ki kapıda ödeme ile ürün gönderildiğinde hangi kargo şirketi olursa olsun ürün ücreti ödenip imza atılmadan ürün açtırılmıyor. Kutunun içinden nasıl bir ürün çıkacağını ne kargo görevlisi nede müşteri bilmiyor.
Misal iPhone Plus gönderildi kapıda ödeme ile(mümkün değilde varsayalım). Ne yapacak müşteri? Dışı jelatin kaplı kutu da olan ürünün kutusunu açıp inceleyecek beğenmeyip geri mi gönderecek? Böylesine problemlerle karşılaşmamak için kargo görevlisi buna müsaade etmez.
Kimi cahil kesim kargo şirketinin telefonunu arıyorum diyin bak nasıl izin veriyor gibi kulaktan dolma bilgilerle cevap verse de işin aslı öyle değil. Hatta bu yöntemle dolandırılmak daha kolay. Televizyonda şunu sipariş verdi oyuncağı geldi haberlerine baksanız çoğu kapıda ödeme ile satılan ürünler. Alın size bir örnek;
PTT kapıda ödeme ile sahibinden.com sitesinden anlastıgım bir kişi ile Iphone 4s alışverişi yatım(yapmaz olaydım) PTT ye ürün almak için gittiğimde ısrar etmeme ragmen ödeme yapmadan ürünü açamayacagım soylendi bir süre düşündükten sonra almak istedim kutuyu açtım ki cihaz çakma çin malı bir iphone çıktı.geri göndermek istediğimde ise böyle bir hakkım olmadıgı söylendi.benim için maddi olarak büyük bir kayıp oldu sonucda bir ögrencinin okadar para biriktirmesi zor.
sahibinden.com sitesine sordugumda ise dava açmam gerektiğini hiçbir bilgisini veremeyeceklerini söylediler.
Eğer müşteriler bilinçlendirilir, kapıda ödeme yöntemi tam olarak izah edilirse hem ürünler daha az geri döner hem de herkes farklı ödeme yöntemlerine yönelir.