e-ticaret işi ile uğraşanlar hep aynı dertten yakınır,sizin sorununuzda aynı,daha yenisiniz galiba daha neler nelerle karşılaşacaksınız,bence kapıda ödemeli olayına hiç girmeyin,ağrıyan başınızı dahada ağrıtmasın..
hem kapıda ödemeli ürün gönderebilmeniz için vergi mükellefi olmalısınız fatura kesmelisiniz,bir firma değilseniz bunu yapamazsınız zaten,ama belirttiğim gibi az kazan ama kapıda ödemeli çalışma bence zarar edersin..
yıllardır kapıda ödemeli çalışırız,günlük 25-30-40 adet ürün gönderiyoruz %75 i kapıda ödemeli gidiyor hergün 3-4 tane ürün geri dönüyor günün karını götürüyor,burada tüketicinin hakları var ama firmanın hiç bir hakkı yok,yani çok uğraşman gerekir hangi birine dava açacaksın hangi birine derdini anlatacaksın..
birde şu var sadece yetişkinler değil 12 yaşında bir çocuk bile eğlencesine sipariş verebiliyor,siparişi vereyim bakalım gelecekmi diye,gerçi biz internetten düşen siparişleri muhakkak arayıp teyid alıyoruz artık,telefonu açan küçük bir çocuksa göndermiyoruz,bazen telefonu anne babaları açıp benim haberim yok kardeşim göndermeyin zarar etmeyin diyenlerde oluyor..
birkeresinde müşteri kapıda ödemeli siparişini verdi,gönderdik..
5 gün sonra ürün bize geri döndü aradık adamı neden almadınız dedik unuttum yeniden gönderin dedi,gidiş geliş kargo ücreti 13 tl zarar ettik üzerine ekleyelim dedik onuda kabul etmedi neden fazla ödeyim piyasada çok daha ucuz dedi,fazla üstelemedik üstelesek kalsın kardeşim diyecek hem üründen hemde kargodan zarar olacak tamam deyip onuda sineye çekip yolladık,kargo 5 gün sonra gine geri döndü,gine aradığımızdada cenazesinin olduğunu belirtti(en iyi bahane budur zaten)tekrar gönderin dedi ve kargo ücretini gine eklettirmedi,bizimde bu işdeki ilk acemiliklerimiz olduğunuzdan 3.ncü defada gönderdik gine geri geldi bu adamı arayıp ana avrat küfür etmek gerekiyor aslında,yada 40 tl lik ürün için 500 tlharcayıp bulunduğu yere gidip gerekeni yapmak gerekiyor ama hangi biri ile uğraşacaksın bu anlattığım çok çok basit bir durum daha neleri neleri var,bu e ticaret işine girdikten sonra insanları tanıdıktan sonra yemin ediyorum hayvanlar tertemiz geliyor bana,hayvanla uğraş daha güzel olur diyoruz artık..
yani işin özü kapıda ödemeli dışardan göründüğü gibi birşey değil yüksek olasılıkla zarar edersin..
Hocam dropshipping yöntemi ile satıyorum ürünü. Yani ben kargo ücretini ödüyorum firmaya onlar çıkıyor kargoyu.
Davadan bahsederken tabii ki bu süreçle kimse uğraşmak istemez. Benim de buna uğraşacak zamanım ve param yok. Amacım satın almayacak oyalayacak müşteriyi caydırmak. Bakın işte şöyle bir kanun var yada şöyle cezai yaptırımı var demek. Çoğu zaten bu tarz konularda bilgisiz olduğu için hukuki bir işlem olacağını duyunca cayacak cinsten.
kapıda ödeme sisteminde gönderdiğin üründen eğer %100 veya %150 kar etmiyorsan hiç girme o ödeme sistemine. Dönen kargolar yüzünde zor durumlar yaşaman yüksek ihtimaldir
Kapıda ödemede %100 olmasa da %80 kar ediyorum. Normal satışta elde ettiğim kar kargo ücretini de çıkınca 17 TL. Kapıda ödeme olursa kargo ücreti karşıya ait 24 TL.
Keşke kargo firmaları kapıda ödeme için mobil ödeme talep edebilse. Misal cep telefonlarından 5 yada 10 TL ön ödeme çekip kargo kapıya gittiğinde kalan ücreti tahsil etseler.