conquer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabi. Test için IP alabiliriz. Ama bundan ziyade öncelikle bir açıklama yapabilirseniz daha iyi olur. Çünkü DGN'nin kimseye çifte standart uyguladığını zannetmiyorum. Kendi firewallarınız varsa bilemem ancak onuda zannetmiyorum. Bilgilendirme sonrasında test IP'si rica ediyorum. (Tracert geçişleriyle DGN firewallarına girip girmediği de kontrol edilecek.)

Subnet ile ilgilide örnek
123.123.123.0/28 Subnet

Gateway : 123.123.123.1
Kullanılabilir IP ARALIGI : 123.123.123.2-14
Broadcast : 123.123.123.15
SUB : 255.255.255.240

/27 olsaydıda mesela normalde 32 IP harcanıyor fakat 29 kullanılabiliyor. Subnet ne olursa olsun 3 IP kullanılamaz. Bunun sebebi 1 adet network, 1 adet gateway, 1 adet broadcast tanımlı olmasıdır.

Çok güzel açıklama için teşekkürler

Benim IP bloklarım 185.132.xxx.x/24 olarak hazır konumda bu durumda ben müşterime /28 'den 14 tane kullanılabilir IP veriyorum.

Classlarım parça parça bölünmedi yani tek classdan müşterilerime istekleri doğrultusunda IP ayarlayabiliyorum.

Korumaya gelince DGN Firewall ıp bazlı koruma ücretlerini kontrol edin tek IP için 500 mbit saldırısı 50 TL + KDV Bunu müşterime ben sağlıyorum cebimden ödüyorum, eğer 500 mbit ddos korumasını sizde sağlmak isterseniz bu yöntemle sağlayabilirsiniz.

Ek Firewall olarak kullandığımız yazılımlar mevcut Layer7 saldırılarına karşı bunuda dopinghosting.com adresi üzerinden testing yapabilirsiniz.

Biz ne diyorsak onu sağlıyoruz.Yanıltıcı bilgi yok /28 içerisinde 13 ıp'yi sen böldüğün için verebiliyorsun ama ben /28 tabiriyle girmek zorundayım toplamda 16 ıp anlamına geldiği için. Burda tek fark ben müşterime 14 adet ıp verebiliyorum tek class üzerinden gittiğim için herhalde anlatabilmişimdir