eueueueu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
orada da çok dusunmedim aslında sayfaları manuel bile atmış olabilir.

googlenin sayfaları okuma tarihlerine bakılırsa

https://www.google.com.tr/webhp?sour...40.122.131.215

zaten ıpler ucuyor.

Deniyecek arkadaşlara uyarı yıllarca uğraştıkları emek verdikleri sitelerde sakın böyle saçma sapan şeyler denemeye kalkmamalarıdır.
Zaten bu denemeyi emek verdiği sitede yapacak biri olduğunu sanmıyorum.

Ip adreslerinin uçmasının sebebi çok büyük ihtimalle Amazon AWS üzerinden değil, Koding.com ya da benzer servislerin development için verdiği sunucular üzerinden bu işlemleri yapması (Koding.com da Amazon AWS kullanıyor. Bu yüzden ip bilgileri Amazon AWS üzerinde görünüyor). Çünkü Amazon AWS free account için telefon numarası ve kredi kartı bilgilerinin girilmesini istiyor. Telefon doğrulamasını yapabilmek için sizi arıyor ve internet üzerinden verdiği doğrulama kodunu telefona tuşlamanızı istiyor. Bu da oradan hesap oluşturulmasını zora sokuyor. Uzun uzun uğraşılsa bu da geçilebilir fakat daha kolayı varken uğraşmaya gerek yok.

Koding.com'un handikapı ise VM'lerin daima açık olmaması. Geliştirme için bir süre açık bırakıyorlar. Eğer daima açık olan bir VM istiyorsanız 10$ ödeyerek üst paketi satın almanız gerekiyor. Açık kalması için gerekli olan kriterler neler onu bulmaya çalışıyorum. Misal, üzerinde development yapılırken kapatmamaları gerekir ki zaten kapatmadıklarını düşünüyorum.

RUZGARBERAT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
boyle botlardan cok var bir tane merkez domain ve icerik ve devamında 1000 lerce site ve merkeze eklenen her icerigi alıp spin edebilecek ucretsiz botlar var bu kadar kolay olmamalı..
Yukarıda yazdıklarımı okursanız zaten o kadar kolay değil. Farklı ip adresleri üzerinden backlink verebilmek için ücretsiz sunucular oluşturabilmek.

Bunu yaptıktan sonra içerik oluşturmak, özgün resim üretmek vs... oldukça kolay. Tabi bu konuda nasıl bir içerik ve kelime dağılımı yaptığını da analiz etmek gerek. Onu en sona bıraktım.