ce7in adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi olay binlerce ip adresinden kendisine backlink vermesi ve iç link'lemeyi de oldukça başarılı bir şekilde uygulaması. Bunun dışında bir numara yok.

Şöyle düşünün, yeni bir telefon ya da benzer bir ürün piyasaya çıktı ve üretici firma bu ürünün web sitesini yayına aldı. Ürün tüketiciler tarafından merakla beklenen bir üründü. Bu sebeple de web sitesi yayına alınır alınmaz haber siteleri, kişisel bloglar, sosyal medya hesaplarında adresi paylaşılmaya, backlink'ler verilmeye başlandı.

Bu durumda ne olur? Pek çok seo uzmanı! tarafından söylendiği gibi Google bu siteyi hiçbir spam faaliyeti olmadığı ve her şey doğal olduğu halde arama sonuçlarından çıkarır mı? Arkaplana mı atar? Eğer böyle yaparsa Google için de bir dezavantaj oluşturmaz mı? Yeni çıkan ürünün sitesini arama sonuçlarında gösterememek ziyaretçilerin aradığını bulamamasına sebep olmaz mı?

Google'da bu gibi durumları da hesaplayacak bir "gündemdeki içerik" algoritması olduğunu söyleyebiliriz.

Bu arkadaşın da yaptığı benzer bir durum. Yeni kaydettiği alan adlarını binlerce farklı ip adresi üzerinden link'leyerek "gündemdeki içerik" algısı yaratmaya çalışmış. Bu yüzden hızlı sıralama almış. Çoğunuz gibi ben de bu durumun kalıcı olmadığını düşünüyorum fakat bu sıralamalarda kaldığı süre boyunca da iyi bir getiri elde edebilir.

Şimdi gelelim bu işin bütçesine. Link kaynakları ip adresleri. Yani bir domain ücreti yok. Ayrıca emin olabilirsiniz; ip adresleri de ücretli sunuculardan gelmiyor. Tamamı ücretsiz. Nereden edindiğini buldum ve ben de bir deneme yapmayı planlıyorum. Şu an benzer bir sistemin botunu hazırlamaya başladım. Eğer 2-3 gün içinde Google bu sistemi patlatmaz ise ben de botu tamamlamış ve deneme çalışmasını başlatmış olurum. Tabi benim böyle saçma Popup'lar açmaya niyetim yok. Sadece deneysel bir çalışma olacak.

Sizleri de bu konu üzerinden haberdar edeceğim. Umarım 10 gün daha bu durum devam eder de işleyişi deneyerek tecrübe etme şansımız olur.
Konuya fazla gizem katmaya gerek yok. Spamı yapan arkadaş Amazon AWS nin nimetlerinden faydalanıp mevcut ip havuzundan böyle bir network kurmuş. Önemli olan bu tarz bir sistemi nasıl otomatize ettiği. Fazla süre geçmeden tüm domainler spam listesine alınacaktır.