Valla ben yüzlerine bile söylüyorum onu da anlamıyorlar. Adama diyorum satmıyorum sana ürün falan adam diyor niye elinizde ürün mü kalmadı diyor. Kusura bakmayın ama hakedene hakettiğini söyleyeceksin. Tamam ürün satıyoruz, tamam müşteri haklıdır ama onların da ürün satanı sinir etme dalga geçmeye hiç hakkı yok. Ürünü kargoya verdim, kargo takip numarasını adama link şeklinde gönderdim. Ürün Almanya'da bilmem nerde gözüküyor, geliyor bana soruyor ki telefon numarasını verir misin o adresin. Bu adama ben dedim ki ürün geldiğinde ürünü ya geri gönder ya da aboneliğini iptal edeceğim.
Hocam bakın gerçekten inanamayacağınız tipte insanlar var. Hani insanı dinden imandan çıkartacak derecede salağa yatıyorlar. Yahu adam ben ile pazarlık yapıyor 300 euro olan şeyi 280 olmaz mı diyor olur diyorum adam bana 290 euro gönderiyor, siz bana kalitesiz ürün göndermemeniz için 10 euro fazla ödedim diyor. Pazarlığı yapan kendisi, fiyatı söyleyen kendisi, fazla para gönderen yine kendisi.
Yani hocam çok da müşteri haklıdır ya da herkes kendi çerçevesinden bakıyor olayı değil. Hangi çerçeveden bakarsan bak sinir eden tipler sürüsü var.
Çok haklısınız. Güven sorunu yaşayan yada yanlış yapmaktan korkan adamı anlarım da bazısı da çakallık peşinde. Beş kuruş parası olmayan adam kapıda ödemeli ürün gönder diyor. Sattığım ürün kişiye özel ürün olduğu için ödeme alınmaması durumunda ücret bana kesiliyor. Nasıl olsa kendisinin cebinden çıkmıyor. Keyfi yeterse alır yetmezse almaz.
Birde merak ediyorum. Acaba e-ticaretle uğraşan ve kapıda ödeme alan arkadaşlar siparişlerin acaba yüzde kaçı geri dönüyor acaba ortalama olarak. Yazarlarsa sevinirim

Gerçi her sektörde farklıdır ama olsun.