1- Seo analiz sitelerinden gelen linkler genellikle değersiz linklerdir. Ancak özel olarak analiz edilip o sayfanın otorite değerine vs. bakılmalı
2- Blogspottan gelen linklerin ne kadar doğal olduğu o sitedeki link çıkışı ve sürekli aynı siteye link verilip verilmemesi ile alakalıdır.
3- Otoritei düşük bir site ise kesin kaldırılmalı diğer durumlarda değerlendirilebilir
4- İçerik ingilizce ise iyi etkileri olabilir. Hre site için ayrı analız yapmak lazım
5- Doğal ve kaliteli olduğu sürece sorun yok
6- kaldırmanı öneririm
Umarım detayı cevap verebilmişimdir yoğunluktan dolayı kelime düşüklükleri ve imla hataları için özür dilerim.
bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler, cevap vermeniz yeterli.
1. sırada seo analiz sitelerinden güvenilir ve sayfa otoritesi yüksek olanlar var örneğin similarpages.com DA:32 PA:40 gözüküyor o zaman örneğin bu link kalmalı mı yoksa red mi edilmeli? ya da link verilen sayfanın değerleri mi kontrol edilmeli?
2. blogspot derken aslında açık bir blog yok ortada. site.blogspot.com şeklinde eskiden açılan bir blog, şu anda site kendi özel domaininde yayın yapıyor. site.blogspot.com dan site.com'a yönlendirilmiş gözüküyor. fakat blogspot'un farklı ülke uzantılarının (fr, nl, de, co.uk gibi) site.blogspot.co.uk, site.blogspot.fr gibi site.com'a yani ana siteye yönlendirme yaptığını tespit ettim.
3. site.wordpress.com aslında bu da bir blog veya site değil, site.com şeklinde domain alınıp blogger'dan içeriklerin taşınması amacıyla kurulmuştu ve böyle bir yöntem izlenmişti. fakat bu site.wordpress.com halen yayında gözüküyor. ve her içeriğin altında site.com şeklinde link var. paravan blog olarak mı algılanıyor acaba?
4. içerik türkçe ve açıklamanıza göre rss siteleri kalabilir sanırım
5- uygulama tanıtım siteleri kalabilir anladım
6- seoprofiler.com'dan kontrol ettiğimde bu sitelerin genelinin LIS (Link Influence Score) kısmında 0 (sıfır) yazdığını görüyorum. sanki zararsız gibi ama diğer açıdan paravan site oldukları net bir şekilde belli ve diğer bazı içerikleri müstehcen siteler için hazırlanmış tanıtım yazıları.