constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok sığ bir yorum. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen birisi aradığı kelimeyi yazınca genelde ilk siteye tıklar. 2. yada 3. sayfada ki siteme kadar geliyorsa demek ki az çok bir şeyleri öğrenmiş demektir. Kaldı ki yaptığım yorum bir kaç kişi için değil siteme giren ve chat üzerinden yardımcı olduğum kişilerden %95'i için geçerlidir.

Keza ziyaretçi genelde anasayfaya değil ürün sayfasına geliyor. İster mobil ister masaüstünden girin sorduğu sorular hakkında yazılanları görmemek imkansız.

Birde burada kimsenin arkasından konuşmuyoruz. Konuştuğum kişi şuydu, adı numarası, maili şuydu da demiyorum. Sadece karşılaştığım bir sorun hakkında serzenişii dile getirdim ve acaba aynı sorunu yaşayan başkaları da var mı dedim. Ankete bakarsanız zaten görürsünüz. Evet diyenlerin bir çoğu da ticaret yapan arkadaşlar.

Söylediğinizde haklı olabilirsiniz. Kargo için neyse de ürün fiyatı ve boyutu hakkında yine soru soruyorlar. Belki de dediğiniz gibi güven sorunundan dolayı soruyorlar.
Ürün fiyatıda kargo gibi teyid etmek için sorulan bir soru diye düşünelim. Ürün boyutunu soran kişiler ise. Güvenemeyen kişiler olabilir sizinle konuşarak işe ne kadar hakim olduğunuzu acaba gerçek satıcımı gibisinden, kendi yöntemleriyle size güvenmeye çalışıyor olabilirler.

Pozitif düşünmek zorundayız eğer bu işi yapıp ekmek yiyorsak. Karşımızdakini anlamaya çalışalım, kendimce yorum yapıyorum yanlış anlamayınız. Bence konu, e-ticarette nasıl daha güvenilir olabilirim veya nası müşteriyi sitede tutabilirim gibi açılsaydı daha faydalı olurdu herkes için.