netkoLiX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumların tamamını okudum da büyük bir kısmı hep evde oturup işi gücü bilgisayar olan tip gibi geldi. Neden mi? Çünkü; dışarıda çalışmış bir insan bilir ki hayatında hiç bilgisayar ile alakası olmayan yüzlerce meslek grubu var. Bu meslek gruplarında çalışan veya iş sahibi bile çocukları için gün gelir bilgisayar alabilir. Google'a bile zor girip bir şeyler araştıran bir insan nasıl olurda sitenin temasından tut, özgün olup olmamasına ya da fiyat/kargo vb. şeyleri görebilir? Neden insanlar her şeye kendi çerçevesinden bakıyor. Hayret ettim doğrusu. İnsanlar, zaman geçtikçe tuhaflaşırlar. Demekki burada yakınanlar dükkan açsalar, adam arkasını dönünce arkasından konuşurlar/yüzünü ekşitirler. Arkasından konuşmak ya da yüzünü ekşitmek yerine biraz delikanlı olup yüzüne karşı söylede görelim... Kusura bakmayın durum bunu gösteriyor. Esnaf olamazsınız. Esnaflık nasıl sabır işi ise bu işlerde böyledir. Kimsenin arkasından da konuşma hakkınız yok.

Şayet, kişiler bilinçli olsaydı ve canlı desteğe bağlanmadan tek seferde sipariş veriyor olsaydı, sizin de işleriniz tıkırında olurdu. Bu duruma göre yüzünüz gülecek, ama sipariş sırasında sipariş olur ya da olmaz, dolaylı yollardan biraz zaman kaybettiğiniz de gerçek yüzünüz ortaya çıkıyor.

Ne kadar cümle kurarsak kuralım sonuç aynı yere çıkıyor.

Bir tanesi de çıkmış bunları yakacaksın, keseceksin vs. yazmış. Aklı dengesi bozuk bu arkadaşı POLİS-ASKER kardeşlerimize yardım etmesi için Şırnak, Cizre, Sur'a davet ediyorum. EYP tespiti için orada ki arkadaşlarımıza yardımcı olabilir misin?
Çok sığ bir yorum. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen birisi aradığı kelimeyi yazınca genelde ilk siteye tıklar. 2. yada 3. sayfada ki siteme kadar geliyorsa demek ki az çok bir şeyleri öğrenmiş demektir. Kaldı ki yaptığım yorum bir kaç kişi için değil siteme giren ve chat üzerinden yardımcı olduğum kişilerden %95'i için geçerlidir.

Keza ziyaretçi genelde anasayfaya değil ürün sayfasına geliyor. İster mobil ister masaüstünden girin sorduğu sorular hakkında yazılanları görmemek imkansız.

Birde burada kimsenin arkasından konuşmuyoruz. Konuştuğum kişi şuydu, adı numarası, maili şuydu da demiyorum. Sadece karşılaştığım bir sorun hakkında serzenişii dile getirdim ve acaba aynı sorunu yaşayan başkaları da var mı dedim. Ankete bakarsanız zaten görürsünüz. Evet diyenlerin bir çoğu da ticaret yapan arkadaşlar.

erayaktas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlara hakaret etmeden önce şunuda düşünelim. Hakaret ettiğiniz insanlar birçoğumuzun anne ve babası olabilir. Bazı kişiler için internetten alışveriş yapmak başlı başına büyük bir olay. Ve bu kadar dolandırıcının olduğu e-ticarette kargo ücretsizmi sorusuda gayet normal ben bile eğer bi müşteri temsilcisiyle konuşuyorsam kargo ücretsiz ibaresini görsem bile sorarım. Çünki başıma çok geldi böyle olaylar. Kargo geliyor ücreti bize yazılmış. Arıyıp söylüyorsun pardon efendim biz onu güncellemeyi unutmuşuz.
Çözümü ise ya bu işi yapan herkes kendini düzeltecek. Yada büyük ve güvenilir bir marka olmayı başaracaksınız.

Edit: Anne, babalarımız örneğini vermemdeki sebep. Eski topraklar bizler kadar hakim değiller bilgisayara internete.
Söylediğinizde haklı olabilirsiniz. Kargo için neyse de ürün fiyatı ve boyutu hakkında yine soru soruyorlar. Belki de dediğiniz gibi güven sorunundan dolayı soruyorlar.