Merhaba,
İlgili videoyu baştan sona kadar dikkatlice izledim.
Öncelikle kişisel yorumumu belirtmek isterim;
Aday her ne kadar belirli aşamalardan geçse bile demek ki köpeğini bu şartlara uygun bir şekilde tam anlamıyla yetiştirememiştir, köpek eğitimi sanıldığı kadar kolay değildir, yoğun zaman, emek ve sabır gerektirir.
Diğer yandan, insanları bir çırpıda yargılayabilmek de kolaydır ama anlamak zordur ki anlayabilmek önemlidir yargılamadan önce.
Ali Taran'ı yakından tanımıyorum, kendisi ile ilgili pek bir bilgiye de sahip değilim, benzer olarak da Okan Bayülgen mevcut biliyorsunuz karşı tarafa alaycı ve ezici yaklaşımıyla eleştirilerde bulunan.
Öncelikle, televizyon dünyasının bir "şov dünyası" olduğu gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor, adrenalin salgılayacak şekilde görsel ve işitsel medya gayet güzel kullanılıyor.
Bunun dışında, bu tür kişilerin mizacının da bu yönde olması gerçeği bile mevcutsa, bu durum onları kötü bir birey haline getiremez, özünde gerçekten iyi ama gördükleri, yaşadıkları kısacası tecrübe ettikleri hayat karşısında önlerine çıkabilecek gereksiz yapılarda bu şekilde sert eleştirilerde bulunabilirler, bir nevi anarşi yaratmış olurlar kendi içlerinde.
Diğer bir yandan, ilgili yayını izlediğimde ben çok da abartılı ve alınganlık duygusu yaratacak birşey bulmadım, o sert eleştiri altında ince bir espiri yatmakta aslında, ki herkes hoşnut olacak diye de bir kaide mevcut değil, komedi yapılmıyor sonuçta.
Tüm bunlar ışığında, konuyu siyasete kaydırmadan bir örnek vermek istiyorum;
Günümüzde de bazı net politik duruş sergileyen, sözleriyle ve eylemleri ile insanlarda ciddiyet olgusu oluşturan siyaset insanlarının bu görünüşlerindeki altındaki "alaycı" yaklaşımını görebiliyor musunuz?
Önemli olan baktığına veya okuduğuna körü körüne kapılmak değildir, anlamaktır, sorgulama yapmaktır, araştırın ve sorgulayın derim.
Teşekkürler.