Big_Turk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben limit kullanmayın demedim Order by ile match kullanımını bir arada kullanmanız hatalı , zaten match size alaka durumuna göre sıralama yapar.

Örneğin ;

Opel Astra 2012 Masrafsız
Opel Kadet İçinde küfür dahi edilmedi
Opel Vectra 2013 Masrafsız
Opel Astra 2012 Temiz

Gibi başlıklar da sıralam ;

Opel Astra 2012 Masrafsız
Opel Astra 2012 Temiz
Opel Vectra 2013 Masrafsız
Opel Kadet İçinde küfür dahi edilmedi

şeklinde alaka düzeyine göre olur. Üstteki array'a alıp hite göre sırlayın dememdeki sebep bu , yok sorguyu genişletir illa hite göre sıralarım derseniz de ;

SELECT pages.*,
MATCH (head, body) AGAINST ('some words') AS relevance,
MATCH (head) AGAINST ('some words') AS title_relevance
FROM pages
WHERE MATCH (head, body) AGAINST ('some words')
ORDER BY title_relevance DESC, relevance DESC

şeklinde genişletilmiş bir sorgu kullanmanız lazım.

Sizin için hangisi daha önemli önce onun kararını verin bence, alaka düzeyimi , hit sıralamasımı eğer hit sıralaması derseniz hiç fulltext search ile uğraşmayın like kullanın hite göre de sıralayıp geçin derim... Sizin amacınıza göre fulltext search optimizasyon konusunda sınıftakalır...
Değerli cevap ve uğraşın için teşekkürler lakin LIKE kullanmamamın sebebini açıklayayım ilk önce müşteri "OPEL P242 Arıza Kodu" yazdığında sonuç çıkacaktır ama başlık taki sırasal dizilişe aykırı bir sorgu sorarsa kod çalışmaz örneğin "P242 arıza kodu Opel" yazarsa kod çalışmaz bu yüzde in boolean kullanıyorum

2. vermiş olduğun kodu tam anlayamadım biraz inceliyip deneyeceğim inşallah başarılı olurum teşekkürler.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:20:15 -->-> Daha önceki mesaj 13:17:43 --

2. verdiğin kod mysqlde birden fazla sütunda sorgu yapmak için, tek sütunda sorgu yaparsam benim kodla aynı işlevi görecek ama yine sayfadaki aşağılara inen saçma görüntü kalkmayacak